Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

‘Shekulli’: Έξι Έλληνες εκλέχθηκαν στο αλβανικό Κοινοβούλιο

Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αναμένεται να εκπροσωπηθεί στο νέο κοινοβούλιο της Αλβανίας από τον επικεφαλής της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Vangjel Dule, ο οποίος εκλέγεται  στην περιοχή του Αυλώνα. 

Αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 


το νέο Κοινοβούλιο θα έχει έξι νέους βουλευτές ελληνικής καταγωγής.

Εκτός από τον επικεφαλής του PBDNJ – Κόμμα της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-, ο κατάλογος με τα μέλη που είναι ελληνικής καταγωγής  είναι ο Vangjel Tavo από το κόμμα LSI, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στην περιοχή του Αργυροκάστρου.

Στη ‘λίστα’ περιλαμβάνεται ο Andrea Marto, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αυλώνα και η αναφορά από την ιστοσελίδα ‘Greek Reporter’ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μέρος του PBDNJ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άλλα μέλη που εκλέγονται στην αλβανική Βουλή και είναι ελληνικής καταγωγής είναι ο Anastas Angjeli, πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Fatos Nanos που εξελέγη στην Κορυτσά, η Vasilika Hysi που εκλέγεται στα Τίρανα και η Luiza Xhuvani που εκλέγεται στον Αυλώνα, γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Shekulli’- ‘Αιών’.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου