Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Υπογραφή σύμβασης έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρα στο δημαρχείο Εορδαίας η σύμβαση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» απο τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και τον ανάδοχο του έργου Δημήτρη Βαφειάδη, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Χαράλαμπου Παναγιωτίδη.

 «Πρόκειται για τον προγραμματισμό σημαντικών έργων που θα αναπλάσουν και θα αναδείξουν την περιοχή και θα διευκολύνουν τους πολίτες στις δραστηριότητές τους» τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «ξεκινάμε με μια σειρά έργων που απαιτούν μελέτες με λεπτομέρεια και ταυτόχρονα την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν την υλοποίησή τους».
Σύμφωνα με την κ. Βρυζίδου ο χρόνος που διήρκεσε η προετοιμασία ήταν σημαντικός, προκειμένου να γίνουν οι μελέτες, αλλά και να υπάρξουν οι σχετικές προκηρύξεις. Η δήμαρχος Εορδαίας κατέληξε «σήμερα υπογράφουμε  το έργο που περιλαμβάνει την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής που δεν είχε σημαντικές έως σήμερα αναπλάσεις, με απώτερο στόχο πάντα τη λειτουργικότητά της προς όφελος των δημοτών».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης δήλωσε ικανοποιημένος απο την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, για την ένταξη της οποίας καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια απο τις υπηρεσίες του δήμου. Ο κ. Παναγιωτίδης ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξουν νέες υπογραφές συμβάσεων, καθώς τα έργα των αναπλάσεων  αφορούν την πόλη στο σύνολό της και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για τη μικρή αναστάτωση κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Ο ανάδοχος Δημήτρης Βαφειάδης έδωσε κάποια στοιχεία για το έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  πλακοστρώσεις τύπου «καλντερίμι», περίπου 6.000 τμ., 181 φωτιστικά σημεία, 105 ράμπες για ΑμεΑ, κράσπεδα μήκους 4 χλμ. Το έργο θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 2.300.000,00 € και η χρηματοδότησή του είναι απο το Π.Ε.Π  Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου