Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Korres 4: Τα μυστικά του πρώτου ελληνικού supercar

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Korres 4, του εντυπωσιακού πρωτότυπου που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ελληνικά μυαλά και χέρια...
έγινε το ΣΚ που μας πέρασε στα πλαίσια του αγώνα ταχύτητας της ΦΙΛΠΑ στο Αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το δημιούργημα του Δημήτρη Κορρέ εμφανίστηκε «γυμνό». Αυτό έγινε αφενός επειδή η τελική μορφή του αμαξώματος δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αφετέρου για να προβληθεί το σημαντικότερο ατού του Korres 4 έναντι οποιουδήποτε άλλου τετράτροχου έχει κυλίσει τις ρόδες του στο δρόμο: η επαναστατική ανάρτηση. Έμπνευση για το σχεδιασμό της αποτέλεσε η ανάρτηση του... Citroën 2CV.

Ο Δημήτρης Κορρές έχει καταφέρει να σχεδιάσει μια διάταξη ανάρτησης που δίνει ελευθερία άρθρωσης μεγαλύτερη από των καλύτερων οχημάτων εκτός δρόμου και κράτημα αντίστοιχο σπορ αυτοκινήτων στην άσφαλτο. Τα ελατήρια, που δεν φαίνονται πουθενά, είναι κρυμμένα πίσω από τα πλαϊνά μαρσπιέ, ενώ η συμπίεση κάθε τροχού μεταφέρεται ως δύναμη έκτασης στον διαγωνίως απέναντι. Ούτε τα αμορτισέρ δεν είναι συμβατικά, αφού λειτουργούν εντελώς διαφορετικά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.


Παράλληλα, το Korres 4 διαθέτει ένα πλήρως μηχανικό σύστημα ρύθμισης ύψους. Στη χαμηλότερη θέση η κοιλιά του μπορεί να ακουμπάει στο έδαφος (!) ενώ στην ψηλότερη απέχει 50 cm από αυτό. Ρηξικέλευθες λύσεις υιοθετούνται και στο σύστημα μετάδοσης του Korres 4. Μόνο ο κινητήρας είναι συμβατικός, αφού πρόκειται για τον 7λιτρο V8 505 ίππων της Chevrolet Corvette Z06. Οι εκτιμώμενες επιδόσεις είναι 0-100 km/h σε 3,8” καιτελική ταχύτητα κοντά στα 300 km/h.

tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου