Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μεγάλη απάτη με προμήθειες υλικών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Με 4 εκατομμύρια ευρώ επιβαρύνθηκε το δημόσιο από τις υπέρογκες παραγγελίες φαρμάκων που έκανε πρώην διευθύντρια εργαστηρίου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Η αστυνομική έρευνα, που αφορά στα έτη από το 2007 έως το 2012, έδειξε ότι η 60χρονη προέβαινε στην αγορά πολλαπλάσιας ποσότητας αντιδραστηρίων από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα που προμηθευόταν ήταν είκοσι και πλέον φορές μεγαλύτερη από την αναγκαία. Η πλεονάζουσα ποσότητα καταστρεφόταν παρά το γεγονός ότι δεν είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και παραγγελνόταν νέα, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για μία μόνο εξέταση κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια. Από αυτά χρησιμοποιήθηκαν μόνο 21.
Η συνολική επιβάρυνση του δημοσίου προσδιορίζεται στα 4.005.404,85 ευρώ, με την 60χρονη να κατηγορείται για απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου.
Δικογραφία σχηματίστηκε, επίσης, και εις βάρος ενός 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν στο συγκεκριμένο εργαστήριο του νοσοκομείου επί 15 έτη, τοποθετούμενος εκεί από την εταιρεία του. Ο 44χρονος απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από την φαρμακευτική εταιρεία αλλά συνέχισε να δουλεύει στο εργαστήριο, χωρίς να πληρώνεται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν αποκαλύφθηκε το θέμα και απομακρύνθηκε.

news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου