Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η κινεζική εταιρεία ετοιμάζει το έργο «Κανάλι Δούναβη-Μοράβα-Αξιού»

Οι εκπρόσωποι της κινεζικής εταιρείας «China geshuba Group Corporation» άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία για τη σκοπιμότητα του έργου της ενοποίησης των ποταμών Δούναβη-Μοράβα-Αξιού, που θα ενώσει την κεντρική Ευρώπη με το Αιγαίο Πέλαγος.


Σύμφωνα με τη νοτιοσλαβική ‘Βέτσερ’ που επικαλείται το σερβικό  ράδιο“b92”,  η κατασκευή του καναλιού αυτού, που αποτελεί στρατηγικό σχέδιο για τα Βαλκάνια, γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική.

Στη σερβική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας, Γιουάν Λίνγκ, δήλωσε ότι προς το παρόν το υπάρχον τμήμα μεταξύ του Σμεντέρεβο και  της γέφυρας Λιουμπισέβσκι , είναι καλό και  πλεύσιμο για τα ποταμόπλοια.

Ο Λίνγκ δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα εντοπισθούν οι πιθανές αδυναμίες του έργου, ώστε να διευθετηθούν στην πορεία.

Το χωροταξικό σχέδιο του Καναλιού Δούναβη-Μοράβα-Αξιού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το έργο είναι πολύ σημαντικό για τη Σερβία, αφού θα έχει έναν πλέον διάδρομο μέσω του ποταμού προς το Αιγαίο Πέλαγος , θα κατασκευάσει υδροηλεκτρικά εργοστάσια και θα εξασφαλίσει την άρδευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων, όπως δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Φυσικών Πόρων, Μίλαν Πούνιστς.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου