Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια

Νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια Με βάση την έκταση των αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ισχύσει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.
Επίσης εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Ο στόχος ωστόσο είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.
Στόχος της επιτροπής, που συνεδρίασε χθες και θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, είναι η τελική πρότασή της να έχει διαμορφωθεί ως το τέλος Μαΐου προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου