Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Η Ελλάδα κάνει κατάχρηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»

Σκόπια.

Η FYROM έχει τη στήριξη της Γερμανίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γερμανία  θα διατηρήσει την αξιοπιστία της διαδικασίας διεύρυνσης με την επόμενη σύνδεση που είναι η Κροατία, αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβε ο Νίκολα Πόποσκι, κατά τη συνάντησή του, σήμερα, στο Βερολίνο, με τον Γερμανό ομόλογό του, Guido Westerwelle, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dnevnik (φωτό).


Πριν από τη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έδωσε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», αποσπάσματα της οποίας ανέφερε η Ντόϊτσε Βέλε, στο πρόγραμμά της στα νοτιο-σλαβικά,  των Σκοπίων:

«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος», δήλωσε ο Νίκολα Πόποσκι.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, έχει προγραμματίσει συναντήσεις,  με εκπροσώπους των γερμανικών  πολιτικών κομμάτων, από τους οποίους  θα ζητήσει υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπρόσθετα, στη συνέντευξή του, στην αυστριακή εφημερίδα, ο Πόποσκι, ισχυρίστηκε ότι τα κύρια εμπόδια για την έναρξη των διαπραγματεύσεων προέρχονται από την Ελλάδα, η οποία δεν ενδιαφέρεται για λύση.

«Τα Σκόπια, ενδιαφέρονται για μια πολιτική λύση, αλλά είναι σαφές, ότι η προσοχή της Αθήνας, μεταξύ των άλλων, είναι στην οικονομική κρίση και αυτή αποσπά το ενδιαφέρον των εντόπιων πολιτικών. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η άποψη ότι το Status Quo για την Αθήνα είναι η καλύτερη λύση», ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει μια άνετη θέση, ως κράτος μέλος της ΕΕ και βασίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, εμποδίζοντας τις διαπραγματεύσεις της FYROM.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου