Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μύλος με την εκταφή νεκρών από τα κοιμητήρια – Κατάληψη του γραφείου της Δημάρχου Εορδαίας από οργισμένο πολίτη

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της εκταφής νεκρών από τα δύο κοιμητήρια της πόλης της Πτολεμαΐδας, καθώς νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες Πέμπτη, όταν πολίτης “βγήκε από τα ρούχα του” όταν ανακάλυψε ότι έχει γίνει εκταφή των οστών του πατέρα του χωρίς να έχει ειδοποιηθεί η οικογένεια του νεκρού, με αποτέλεσμα να προχωρά στην κατάθεση μήνυσης εναντίον του δήμου, ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε κατάληψη διαμαρτυρίας για κάποια ώρα στο γραφείο της δημάρχου Εορδαίας!
Πρόκειται για τον κ. Φώτη Κωνσταντινίδη, γνωστό από τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο της ΔΕΗ, ο οποίος εξεμάνη πραγματικά όταν ανακάλυψε ότι είχε καταστραφεί το μνήμα του πατέρα του και ότι είχαν γίνει άφαντα τα οστά του. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ενημερώσει το δήμο «να μην πειραχτεί το συγκεκριμένο μνήμα» γιατί είναι ετοιμοθάνατη η 90χρονη μητέρα τους.
Λίγη αργότερα επέστρεψε στα κοιμητήρια του Αγίου Ιωάννη, όπου άρχισε να ψάχνει τα οστά του πατέρα του. Μιλώντας στον «Π» ανέφερε ότι προχωρά σε «υποβολή μήνυσης εναντίον των υπαλλήλων του δήμου, γραφείου τελετών, αλλά και εναντίον του αντιδημάρχου Σοφοκλή Σιδηρόπουλου και της δημάρχου Εορδαίας για ηθική αυτουργία, διότι δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία οργανωμένου οστεοφυλακίου και η όλη επιχείρηση εκταφής γίνεται εντελώς πρόχειρα και ανοργάνωτα». «Τους μηνύω», πρόσθεσε, «για ιεροσυλία, βανδαλισμό και τυμβωρυχία», διότι χάθηκαν στο μεταξύ τα χρυσά αντικείμενα του νεκρού πατέρα του (χρυσή βέρα, δόντια κλπ.).
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος δήλωσε ότι πέρα από τη δημοσιοποίηση της εκταφής νεκρών στον Τύπο, έχει δώσει εντολή προς τους υπαλλήλους του δήμου είναι να ειδοποιούνται οι οικογένειες των νεκρών, καθώς και ότι θα διερευνήσει ποιος υπάλληλος προχώρησε στην εκταφή χωρίς να ειδοποιηθεί η οικογένεια του νεκρού.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογα παράπονα για τον τρόπο εκταφής νεκρών έχουν εκφράσει αρκετοί κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, ενώ παρέμβαση για την προχειρότητα με την οποία γίνεται η εκταφή νεκρών από τα κοιμητήρια έχει κάνει και η Κίνηση Ενεργών Εορδαίας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου