Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλία: 88χρονη «σκόρπαγε» το θάνατο σε χιλιάδες νέους

Θεσσαλία: 88χρονη «σκόρπαγε» το θάνατο σε χιλιάδες νέους ​Σοκ και δέος προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σχετικά με μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Δύο πολυμελής εγκληματικές οργανώσεις με συνολικά 81 μέλη που διακινούσαν ναρκωτικά στην Ελληνική Επικράτεια εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Ως «εγκέφαλοι» των οργανώσεων αυτών ταυτοποιήθηκαν 50χρονος Έλληνας και 32χρονος Αλβανός, έγκλειστοι στις Φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη 5 κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από 40 συνολικά αστυνομικούς, συνελήφθησαν συνολικά 33 άτομα, από τα οποία τα 31 αποτελούν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και διενεργήθηκαν 25 κατ' οίκον έρευνες.
Επιπλέον, σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες σε βάρος συνολικά 81 μελών των οργανώσεων, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα 74.
Παρακάτω αναλύεται η σύσταση και η δράση για καθεμιά από τις οργανώσεις:
Α΄ Εγκληματική Οργάνωση
Τουλάχιστον 14 άτομα, (12 άνδρες και 2 γυναίκες), έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή και διαρκή δράση. Ως «εγκέφαλός» της ταυτοποιήθηκε ένας 50χρονος Έλληνας, έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, ο οποίος είχε συστήσει την οργάνωση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2013 και διηύθυνε τις δράσεις της.
Τα μέλη της οργάνωσης υπό την καθοδήγηση του 50χρονου «εγκεφάλου», διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης και χασίς στην Ελλάδα, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά ως κέρδη, τα οποία στη συνέχεια είτε διοχέτευαν σε αποπληρωμή στεγαστικών δανείων, είτε κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 6 οικίες συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 3.770 ευρώ, 2 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, αποδείξεις καταθέσεων και προθεσμιακός λογαριασμός, χρηματικών ποσών που ανέρχονται στα 160.000 ευρώ, 2 κιλά και 272 γραμμάρια χασίς, 9,3 γραμμάρια ηρωίνης, 0,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 170 ναρκωτικά χάπια, 23 κινητά τηλέφωνα και 9 κάρτες SIM, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 3 φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
Β΄ Εγκληματική Οργάνωση
Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από 67 τουλάχιστον μέλη (60 άνδρες και 7 γυναίκες) μεταξύ των οποίων και μια 88άχρονη, που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα!!!
Ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως «αρχηγός» της οργάνωσης, ένας 32χρονος Αλβανός έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών, ο οποίος και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα μέλη της οργάνωσης πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που αφορούσε αγοραπωλησία ή μεταφορά ναρκωτικών.
Τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν αυστηρά μέτρα «προστασίας», χρησιμοποιώντας πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, τις οποίες άλλαζαν συνεχώς. Επιπλέον, ήταν ιδιαίτερα προσεχτικά στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, μιλώντας αρκετές φορές αόριστα και χρησιμοποιώντας συνθηματικές εκφράσεις και ιδιαίτερο «κώδικα» συνεννόησης, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν δηλωμένες στα στοιχεία ταυτότητάς τους, αλλά σε στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.
Η οργάνωση αποκόμιζε μεγάλα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μέρος των οποίων χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών των μελών της, καθώς επίσης και για στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 2.980 ευρώ, 30,39 γραμμάρια χασίς, 0,5 γραμμάρια ηρωίνης, 63 ναρκωτικά χάπια, 2,3 γραμμάρια βουπρενορφίνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 54 κινητά τηλέφωνα και 8 κάρτες SIM, 20 πακέτα τηλεφωνικής σύνδεσης, 5 αυτοκίνητα, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 4 μαχαίρια.

Πηγή: Trikala News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου