Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Απάτη 244 εκατ. ευρώ με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες

Απάτη 244 εκατ. ευρώ με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες Ξεκινούν έλεγχοι για να φανεί πώς βρέθηκαν αγρότες να εισπράττουν ΦΠΑ μεγαλύτερο και από το εισόδημά τους!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οι αγρότες πήραν την περασμένη χρονιά 400 εκατομμύρια από επιστροφές ΦΠΑ.
Από τους 292.000 αγρότες όμως που μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα, βάσει παραστατικών, μόλις τα 156.000 πήγαν στους περισσότερους, σε περίπου 155.000 αγρότες.
Η ... μερίδα του λέοντος πήγε σε μόλις 37.000 άτομα που μοιράστηκαν 244 εκατομμύρια.
Από έναν πρόχειρο υπολογισμό προκύπτει ένα ποσό κοντά στις 7.000 ευρώ κατά μέσω όρο, δεν είναι όμως έτσι. Ναι κάποιοι πήραν μικρά ποσά, όμως κάποιοι άλλοι βρέθηκαν σε έναν πρώτο έλεγχο να εισπράττουν ΦΠΑ μεγαλύτερο και από το εισόδημα που δήλωσαν!
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και η ομάδα περίπου 100 αγροτών που ενώ δήλωσε εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε παραστατικά και έλαβε επιστροφές ΦΠΑ αξίας 3,4 εκατομμυρίων.
Τώρα το υπουργείο θα ξεκινήσει έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Ωστόσο από τα πρώτα δείγματα των ελέγχων έχουν εντοπιστεί απίστευτες περιπτώσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με μία αγρότισσα, η οποία έχει στην κατοχή της τιμολόγια αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονται αγρότες που παρουσίασαν παραστατικά αλλά δεν είχαν καν παραγωγή.
Ενώ... γέλια προκαλεί η περίπτωση 100 αγροτών που ενώ δήλωσαν εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασαν παραστατικά και έλαβε επιστροφές ΦΠΑ αξίας 3,4 εκατομμυρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου