Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εκπληκτικές εικόνες που μας δίνουν την δυνατότητα να «δούμε» την μουσική!!!

Εκπληκτικές εικόνες που μας δίνουν την δυνατότητα να «δούμε» την μουσική!!!Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα έμοιαζε η μουσική, τι εικόνα θα είχε; Οι παρακάτω μοναδικές εικόνες είναι νότες πιάνου που οπτικοποιούνται για πρώτη φορά με την βοήθεια ενός επαναστατικού νέου επιστημονικού οργάνου.
Ονομάζεται CymaScope και χρησιμοποιεί υψηλής ανάλυσης κάμερες για να καταγράψει τις επιπτώσεις που έχουν οι νότες και τα ωστικά και ηχητικά τους κύματα πάνω στην επιφάνεια του νερού.
Κάθε μουσική κομμάτι προκαλεί μια μοναδική αρμονία που καταγράφεται ως ένα αποκλειστικό αποτύπωμα που μοιάζει με τις εικόνες μιας νιφάδας χιονιού.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, οι επιστήμονες ελπίζουν πως πλέον μπορούμε να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία και το πώς αντιλαμβανόμασταν μέχρι τώρα  την μουσική καθώς και μια άλλη αίσθηση, αυτής της όρασης μπορεί να συμμετέχει στο να απολαμβάνουμε σε όλο τους το μεγαλείο τους ήχους.
Και πλέον ανοίγονται νέοι ορίζοντες καθώς το μεγάλο στοίχημα  τώρα των επιστημόνων είναι ένα πρόγραμμα που θα τους επιτρέψει όπως εκτιμούν...να κατανοήσουν, την γλώσσα των δελφινιών. Χρησιμοποιώντας τη νέα συσκευή, θα μπορέσουν να «μεταφράσουν» τους ήχους τους σε εικόνες έτσι ώστε κάθε εικόνα να αντιστοιχεί σε μια λέξη από τον κόσμο των δελφινιών.

goodstory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου