Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Διπλή καραμπόλα λόγω ομίχλης στην Εγνατία Οδό με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Τραγωδία σε διπλή καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Βέροιας, με έναν νεκρό. Μεταξύ των τραυματιών και μία έγκυος. Κλειστό το οδικό δίκτυο στο σημείο (Pics+Vid)
Διπλή καραμπόλα σημειώθηκε λόγω ομίχλης το πρωί της Τρίτης, στην Εγνατία οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κλειδίου Ημαθίας, με κατεύθυνση προς τη συμπρωτεύουσα.
Στην πρώτη καραμπόλα ενεπλάκησαν 19 οχήματα και προκλήθηκε όταν οδηγός νταλίκας, λόγω περιορισμένης ορατότητας, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του.
Περίπου 500 μέτρα πιο κάτω σημειώθηκε η δεύτερη καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν 8 αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα οδηγός από την πρώτη καραμπόλα, ενώ ακόμη 24 άτομα τραυματίστηκαν και στα δύο τροχαία, 4 εκ των οποίων σοβαρά.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκαν 12 τραυματίες, εκ των οποίων 3 παιδιά και η νεκρή οδηγός.
Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν 7 τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 έφυγαν από το νοσοκομείο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι υπόλοιποι ελέγχονται προληπτικά.
Στο Άγιος Δημήτριος 2, οι οποίοι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε μία έγκυος από την Πτολεμαΐδα, η οποία μεταφερόμενη με ασθενοφόρο, ενεπλάκη στο δεύτερο τροχαίο.

Προσοχή εφιστά η Αστυνομία
Κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός, στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, ενώ άνδρες της τροχαίας εκτρέπουν τα οχήματα, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από τον κόμβο της Αλεξάνδρειας.
Με ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί μετά το τροχαίο, αλλά και εξαιτίας της πυκνής ομίχλης.
"Λόγω τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) και εξαιτίας πυκνής ομίχλης που επικρατεί από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος την ΠΑΘΕ παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και συμμορφούμενοι με τις υποδείξεις των τροχονόμων. Επιπλέον ανακοινώνεται ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από το τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέσω της Π.Ε.Ο.", αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.
  
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου