Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φόνος στην Ευελπίδων: «Αγόρι μου ορκίζομαι το αίμα σου πίσω να πάρω»



Η γυναίκα, που εκτέλεσε τον 33χρονο στην , είχε χαράξει κείμενο στο μνήμα του παιδιού της, όπου υπόσχεται ότι «θα πάρει το αίμα του πίσω». Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, στον οποίο δήλωσε ότι στόχος της ήταν να σκοτώσει μόνο τον δολοφόνο αναφέρει ρεπορτάζ στο Έθνος.
Το φινάλε μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας εκτυλίχθηκε τελικά τη Δευτέρα στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η 37χρονη Ρομά, που κατάφερε να «περάσει» όπλο στα δικαστήρια και να φτάσει ως την πόρτα του ανακριτή, είχε ορκιστεί για εκδίκηση. Σε κείμενο-αφιέρωση που είχε χαράξει στο μνήμα του παιδιού της, είχε υποσχεθεί στον νεκρό γιο της ότι «θα πάρει το αίμα του πίσω».
«Βαγγέλη μου, παιδάκι μου, πολύ παλικαρά μου, για όλους έβαζες τα στήθη σου μπροστά, για φίλους, συγγενείς, ξαδέρφια και μπαρμπάδες! Ενώ ξέρανε για σένανε για μία ώρα ότι είσαι πεθαμένος και ότι σε σκότωσαν, δεν βρέθηκε κανείς το αίμα σου πίσω να πάρει. Και όταν εγώ κατάλαβα ότι είσαι πεθαμένος και έτρεξα το αίμα σου να πάρω, ήρθαν οι θείοι σου και μου πήραν τα όπλα και δεν με άφησαν! Με την υπόσχεση ότι αφού μας έφαγαν έναν εμείς θα φάμε δέκα!», έγραψε η μάνα. «Αγόρι μου ορκίζομαι το αίμα σου πίσω να πάρω! Και αν δεν προλάβω, αφήνω κατάρα στον αδερφό σου και στα παιδιά του, το αίμα σου πίσω να πάρουν».
Η 37χρονη ήταν αποφασισμένη να τηρήσει τον όρκο που είχε δώσει στο παιδί της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τον πραγματοποιήσει. Τη Δευτέρα το πρωί, που η γυναίκα έμαθε ότι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του γιου της θα πήγαιναν στον ανακριτή για απολογία, έβαλε μια ξανθιά περούκα και ταγεράκι, φόρεσε και ένα μαντίλι στα μαλλιά και πήγε στην Ευελπίδων.
Αυτόπτες μάρτυρες τη θυμούνται να περιμένει στο παγκάκι έξω από το κτίριο 9. Θύμιζε, λένε, περισσότερο δικηγόρο παρά τη μητέρα του 19χρονου Ρομά που είχε χάσει τη ζωή του σε .
Οταν ήρθε η στιγμή, ήταν για εκείνη εύκολο. Με το 9άρι όπλο που είχε φροντίσει να βάλει στον χώρο των δικαστηρίων, η 37χρονη πυροβόλησε και σκότωσε τον 33χρονο και χτύπησε στο πόδι τον 25χρονο ετεροθαλή αδερφό του.
Χθες, η γυναίκα οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας ακόμη και αλεξίσφαιρο γιλέκο στον εισαγγελέα. Στις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων υπήρχε αυτή τη φορά μεγάλη αστυνομική δύναμη, αφού υπήρχαν φόβοι για πράξεις αντεκδίκησης.
Στην απολογία της, η 37χρονη είπε πως στόχος της ήταν να σκοτώσει μόνο τον δολοφόνο του γιου της. «Ηθελα να σκοτώσω μόνο τον έναν», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, είπε πως το δεύτερο θύμα της που τραυματίστηκε ήταν παράπλευρη απώλεια. Η γυναίκα επέμενε ότι δεν είχε συνεργό.
Ο εισαγγελέας τής άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία. Η ίδια δηλώνει ικανοποίηση, αφού πήρε εκδίκηση για τη δολοφονία του γιου της που τόσο πολύ περίμενε.

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου