Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Σκόπια: Κόμμα Γκρούεφσκι κατά αμερικανικής πρεσβείας και DUI

Αύγουστος 16, 2012.

Το κυβερνητικό κόμμα VMRO-DPMNE ήρθε αντιμέτωπο με το αλβανικό κόμμα με το οποίο συνεργάζεται στην κυβέρνηση και κατά της αμερικανικής πρεσβείας σχετικά με την πράξη του Στρατού  στο μνημείο του UCK στο Σλούπτσανε του Κουμάνοβο.


Αναφερόμενο στο αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, το σλαβικό VMRO θεωρεί την πράξη αυτή ως μια προσπάθεια πολιτικής κερδοσκοπίας σε βάρος της εμπιστοσύνης μεταξύ του σλαβικού και αλβανικού πληθυσμού στη χώρα.

«Αν κάποιος θέλει να δει αυτήν την πράξη ενώπιον του λαού, που έχει αναγκάσει το στρατό να υποκλιθεί σε όσους έχουν κυνηγηθεί και όσους  έχουν σκοτώσει, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο στρατός δεν πρέπει ποτέ τους προσκυνήσει, και ας κάποιος για εξυπηρέτηση  κομματικών και πολιτικών συμφερόντων το επιδιώκει», ανακοίνωσε το VMRO-DPMNE καταφερόμενο κατά της ενέργειας του Αλβανού υπουργού Άμυνας της χώρας (φωτό).

Το κόμμα αυτό αναφερόμενο, επίσης,  σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας δηλώνει ότι «δεν είναι οραματιστής, ιδεολόγος ή πατριώτης κάποιος στο κράτος των Σκοπίων ή σε οποιαδήποτε άλλο κράτος όταν οι ένστολοι αναγκάζονται να σκύβουν ενώπιον αυτών που σκότωσαν συναδέλφους τους πριν από 11 χρόνια».

echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου