Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η χημειοθεραπεία σκοτώνει!!


http://www.ikypros.com/assets/image/imagearticle/Untitled-30525.jpgΝέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο άρθρο μας εδώ στο pentapostagma.gr καθώς απέδειξε ότι η χημειοθεραπείαμπορεί να προκαλέσει ζημιές στα υγιή κύτταρα και ως αποτέλεσμα να εκκρίνει μια πρωτεΐνη που ενισχύει την ανάπτυξη του όγκου και την αντίσταση στη περαιτέρω θεραπεία.
Ερευνητές στις Η.Π.Α προέβησαν σε αυτό το εύρημα ενώ προσπαθούσαν να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα είναι τόσο ανθεκτικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα ενώ είναι τόσο εύκολο να σκοτωθούν στο εργαστήριο.
Οι ερευνητές έλεγξαν τα αποτελέσματα ενός τύπου χημειοθεραπείας σε ιστό που συλλέχθηκε από άντρες ασθενείς με καρκίνο του προστάτη και βρήκαν αποδείξεις ‘ζημιάς στο DNA’ των υγιών κυττάρων έπειτα από τη θεραπεία, όπως ανέφεραν στο Nature Medicine. Η χημειοθεραπεία λειτουργεί μέσω της αναστολής της αναπαραγωγής των ταχέως διαιρούμενων κυττάρων, όπως αυτά που βρίσκονται στους όγκους.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα υγιή κύτταρα που δέχθηκαν ‘ζημιές’ από τη χημειοθεραπεία εμφάνιζαν μεγαλύτερες ποσότητες έκκρισης της πρωτείνης WNT16B η οποία ενισχύει τον δείκτη επιβίωσης των καρκινικών κυττάρων.
“Η αύξηση της πρωτείνης WNT16B ήταν εντελώς αναπάντεχη,” δήλωσε ένας εκ των δύο συγγραφέων της μελέτης Peter Nelson του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνου Fred Hutchinson στο Seattle προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η πρωτείνη χρησιμοποιήθηκε από τα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται κοντά στα υγιή κύτταρα που είχαν υποστεί ζημιά από την ίδια τη χημειοθεραπεία!!!
“Όταν εκκρίνεται η πρωτείνη WNT16B αλληλεπιδρά με τα κοντινά καρκινικά κύτταρα και προκαλεί την ανάπτυξη και την εισχώρηση τους και το πιο σημαντικό την αντίσταση στην επακόλουθη θεραπεία,” δήλωσε ο Nelson.
Στις θεραπείες του καρκίνου, οι όγκοι αρχικά ανταποκρίνονται καλά, αλλά αυτό που επακολουθεί είναι μία ταχύτατη αναγέννηση των καρκινικών κυττάρων και στη συνέχεια η περαιτέρω αντίσταση στη χημειοθεραπεία.
Επιπρόσθετα, οι δείκτες αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων φαίνεται ότι επιταχύνονται στο μεσοδιάστημα των θεραπειών.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα τους έχουν επιβεβαιωθεί σχετικά με τους όγκους του καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών.

pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου