Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ «ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ»: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Μόλις λίγο χρονικό διάστημα αφότου εγκρίθηκε νόμος ο οποίος ενθαρρύνει τη δωρεά οργάνων, η  εφημερίδα Süddeutsche Zeitung  του Μονάχου αποκάλυψε ότι ένας εκ των κορυφαίων χειρουργών της χώρας αντιμετωπίζει κατηγορίες συστηματικής πλαστογράφησης ιατρικών εγγράφων ώστε να προωθεί τους ασθενείς του στις λίστες αναμονής.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη εγκληματολογική έρευνα σχετικά με τις πρακτικές χειρουργού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Göttingen.

Ο συγκεκριμένος ιατρός κατηγορείται ότι σε τουλάχιστον 25 υποθέσεις ασθενών, πλαστογραφούσε τις ιατρικές γνωματεύσεις ώστε να φαίνονται οι ασθενείς ότι βρίσκονται σε κρισιμότερη κατάσταση από ότι ίσχυε στη πραγματικότητα.

Η πιο κοινή μέθοδος, αποδείχθηκε ότι ήταν η ανακήρυξη ενός ασθενή με ασθένεια στο συκώτι ως ασθενή που αντιμετώπιζε πρόβλημα και στα νεφρά.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung θεωρεί ότι αυτή αποτελεί μία από τις χειρότερες υποθέσεις διαφθοράς στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων στην ιστορία της Γερμανίας.

Και αυτό χωρίς να υπάρχει επίσημη πληροφόρηση και καταγραφή για τους θανάτους ασθενών που είχαν περισσότερη ανάγκη από τις μεταμοσχεύσεις, που ουσιαστικά έμεναν πίσω στις λίστες αναμονής εξαιτίας του διεφθαρμένου συστήματος.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν βγήκαν στο φώς έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο συγκεκριμένος χειρουργός είχε προβεί σε μεταμόσχευση ήπατος σε Ρώσο ασθενή ο οποίος δεν ήταν δικαιούχος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ρωσία δεν αποτελεί μέλος του συστήματος Ευρωπαϊκών Μεταμοσχεύσεων – το οποίο αποτελείται από οκτώ χώρες.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι ο Γερμανός χειρουργός είχε πλαστογραφήσει ορισμένα επίσημα ιατρικά έγγραφα για να εγκριθεί η περίπτωση του Ρώσου ασθενή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι χειραγωγεί το Γερμανικό σύστημα υγείας.. Επτά χρόνια πριν, μόσχευμα ήπατος που είχε ως δικαιούχο πολίτη κράτους-μέλους του συστήματος Ευρωπαϊκών Μεταμοσχεύσεων κατέληξε σε ασθενή από την Ιορδανία…

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου