Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αλβανοί Σκοπίων: «Μακεδονοποιούνται οι Σλάβοι-τίποτε αλβανικό…


Ιούλιος 19, 2012.

Στην κεντρική πλατεία «Μακεδονία», της πόλης των Σκοπίων, συνεχίζεται η προπαγάνδα της «αρχαίας Μακεδονίας», η οποία προωθείται από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της πόλης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:


Τις τελευταίες ημέρες κοντά στα γιγάντια αγάλματα, κυρίως κοντά σε αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει τοποθετηθεί φρουρά που έχει την ονομασία «φύλακες των τουριστών» φορώντας στολές της αρχαίας μακεδονικής περιόδου, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο των Αλβανών ή των άλλων εθνοτήτων που ζουν στη χώρα.


Οι φρουροί είναι ντυμένοι με ρούχα αρχαία και προσποιούνται τη ‘Φάλαγγα’ κρατώντας δόρατα και στέκονται με τη μορφή των αγαλμάτων και ανάμεσά τους έχουν όμορφες κοπέλες που φορούν και αυτές αρχαίες ενδυμασίες.

Γύρω από την πλατεία κυκλοφορούν και άλλοι φύλακες οι οποίοι φορούν παλιές  εθνικές ενδυμασίες της περιοχής Γκάλικνικ που σε μεγάλο βαθμό είναι αντιγραφή των αλβανικών εθνικών ενδυμασιών, τις οποίες ονομάζουν ‘μακεδονικές’.

Ο Δήμος των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι μέσω αυτής της εμφάνισης προωθεί το έργο «Γέφυρα του τουρισμού» προωθώντας την σλαβική ιστορική και πολιτιστική αξία, από την αρχαία μακεδονική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ιστορική περίοδο, χωρίς, όμως, να ενυπάρχει σε αυτήν κανένα αλβανικό στοιχείο.

Η Φρουροί αυτοί συνήθως φωτογραφίζονται με τους τουρίστες, αλλά συγχρόνως είναι και ξεναγοί για την ιστορία των μνημείων.

Αποφασίστηκε να παραμείνουν  στην πλατεία των Σκοπίων μέχρι τις 13 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους με τις ενδυμασίες αυτές.

echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου