Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οργή από τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας για το κλείσιμο της Παθολογικής στο Μποδοσάκειο


Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την οργή μας για το απαράδεκτο γεγονός του κλεισίματος της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, για δέκα ημέρες.


Μετά το «κούρεμα» στα χαρτιά, των κλινών του Νοσοκομείου, μετά την κοινή διοίκηση -ανέκδοτο- των δύο Νοσοκομείων, μετά την πλήρη απουσία μελών από την Εορδαία από το νέο ενιαίο Δ.Σ. , έρχεται τώρα η ουσιαστική παύση λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, η οποία αποτελεί και τον πνεύμονα κάθε Νοσοκομείου. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις διασυνδέσεις, τις σχέσεις και τους δίαυλους που λειτουργούν ενάντια στο Νοσοκομείο, και τις έχουμε κατονομάσει παλιότερα.

Όμως για πρώτη φορά η παθολογική κλινική βρίσκεται σʼ αυτή την δυσχερή θέση, και η παρούσα διοίκηση έχει αυτό το θλιβερό προνόμιο.

Ήταν σίγουρο ότι η πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της υγείας από τον συγκεκριμένο Υπουργό, θα κατέληγε σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Όταν όμως συμβαίνουν πράγματα που κυριολεκτικά βάζουν σε κίνδυνο ζωές, τότε ο κόμπος φτάνει στο χτένι.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι το θέμα του Νοσοκομείου και η παροχή υγείας προς τους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους, αποτελεί για μας την ναυαρχίδα των διεκδικήσεων και απαιτήσεών μας.

Εδώ υπάρχουν ευθύνες και πρέπει η Διοίκηση να τις αναλάβει.
Αναμένουμε την – τυχόν – αντίδραση από τους πολιτικούς και τοπικούς εκπροσώπους μας ώστε να δοθεί μια οριστική λύση στην χρονίζουσα υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας, και από την διοίκηση , την υιοθέτηση της λέξης «ευθιξία», εκτός αν δεν θίχτηκε κανείς από το κλείσιμο της κλινικής.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σοφοκλής Ασιανός

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου