Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μαχαίρι 12% στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ

Περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αποφάσισε η κυβέρνηση για να εξοικονομηθεί το ποσό που απαιτούσαν οι δανειστές. Διαβάστε ποιοι θα την πληρώσουν
 
Με στόχο την εξοικονόμηση του ποσού που έθεταν οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η πρώτη εκταμίευση που προβλέπει το νέο δανειακό πρόγραμμα "κλείδωσαν" οι μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές.
Οι κύριες συντάξεις από τα 1.300 ευρώ και πάνω, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν, μειώνονται κατά 12%, με εξαίρεση τις συντάξεις του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), για τις οποίες η μείωση θα είναι 7%.
Οι συντάξεις των "ευγενών" Ταμείων, (ΔΕΚΟ και τραπεζών), εντάσσονται στις κύριες και υφίστανται την ίδια μείωση κατά 12%.
Μειώσεις επέρχονται και στις επικουρικές συντάξεις, όπου έγινε δεκτή τελικά η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για πλαφόν στις μειώσεις, για τις συντάξεις που είναι χαμηλότερες από τα 200 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις από 200 - 250 ευρώ μειώνονται κατά 10%. Οι συντάξεις από τα 250 έως τα 300 ευρώ μειώνονται κατά 15%, ενώ για τις επικουρικές από 300 ευρώ και άνω η μείωση θα είναι 20%.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το ποσό που τελικά εξοικονομείται από τις μειώσεις είναι της τάξεως των 400 εκατομμυρίων ευρώ αντί των 300 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε ζητηθεί αρχικά.
Η λύση για εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από την κοινωνική ασφάλιση έρχεται μετά τη "μαύρη τρύπα" 100 εκατομμυρίων ευρώ που διαπιστώθηκε ανάμεσα στα ποσά που συγκεντρώθηκαν από τα άλλα υπουργεία και τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου