Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Με ένα μπουκάλι ουίσκι και μία πουτάνα, καθαρίζω»


Τι ψάχνουμε τώρα να βρούμε, τι, ποιος και γιατί , μας έκαναν φτωχούς και ζητιάνους στην Ευρώπη.
 
Τα λέει όλα μία φράση του Μάρκου Καραμπέρη, του Δον Κορλεόνε της θεσσαλονικιώτικης μαφίας: « Τους είχαν όλους στο χέρι με ένα μπουκάλι ουίσκι και μία πουτάνα».
 
Ρώτησα τα καρντάσια μου στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη μου, που ξέρουν καλά τις νύχτες της, τι εννοεί ο γίγαντας Μάρκος.
 
Η απάντηση από όλους ήταν σουπερ αποκαλυπτική: «Ο Καραμπέρης είχε πάντα τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Από την εποχή του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, όπου υπουργοί του ανέβαιναν Θεσσαλονίκη και τα έσπαγαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ μέχρι και σήμερα, όλα τα κομματόσκυλα και υπουργοί, υφυπουργοί, διευθυντές υπουργείων, εφοριών και τραπεζών, στρατηγοί της Αστυνομίας και μεγάλοι κρατικοί παράγοντες μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά του Μάρκου, τρώνε και πίνουν τζάμπα, τους ρίχνει κι από μία γκόμενα από δίπλα ο Καραμπέρης, την παίρνουν για το ξενοδοχείο ή την γκαρσονιέρα τους τζάμπα κι αυτή και μετά έρχεται ο λογαριασμός.
 
Συνήθως μια – δυο μέρες μετά τους παίρνει τηλέφωνο ο Καραμπέρης και ζητάει το κατιτίς του, μία διευθέτηση, μία ρύθμιση βρε αδελφέ, για κάποια από τις παρανομίες του.
 
Έτσι λειτουργούσε – και λειτουργεί – το σύστημα σύντροφοι τρομοκράτες στην Ελλάδα. Για ένα μπουκάλι ουίσκι και μια πουτάνα τζάμπα.
Τόσο φθηνοί είμαστε.
 
Αλλά έτσι καταστράφηκε η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου