Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τόμισλαβ Νίκολιτς: Μπορώ να βοηθήσω στη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια

Σκόπια.

«Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για να βοηθήσουμε στη διαφωνία του ονόματος ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια, ως προς το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, της οποίας ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εμποδιστεί»,


 δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, σε συνέντευξή του για το πρακτορείο Beta του Βελιγραδίου, δηλώνοντας ότι αν του ζητηθεί θα προτείνει μία λύση αυτή δεν θα ήταν αρεστή ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά.

«Επισκέφθηκα τις δύο χώρες και μίλησα με τους προέδρους και του πρωθυπουργούς. Η διένεξη είναι μεγάλη και μου φαίνεται ότι θα μπορούσε να επιλυθεί αν και οι δύο συνειδητοποιήσουν ότι η πεισματική επιμονή δεν θα φθάσει πουθενά, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Διευκρίνισε ότι σύντομα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Σκοπιανό Πρόεδρο με σκοπό να αρχίσουν οι συνομιλίες που έχουν παύσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

 «Απευθύνθηκα και στους δύο και τους είπα ότι είμαι διαθέσιμος, αλλά αν μου ζητηθεί να προτείνω μία λύση, αυτή δεν θα είναι της επιλογής ούτε του ενός ούτε του άλλου.
 Τα Βαλκάνια, όμως, δεν πρέπει να είναι πλέον τόπος συγκρούσεων. Εμείς βρισκόμαστε ακόμη εδώ, ενώ οι  άλλοι έχουν φύγει πολύ μπροστά», είπε ο πρόεδρος της Σερβίας σύμφωνα με το σερβικό ‘Γκλάς Γιάβνοστι».


echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου