Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στα Σκόπια αντέδρασαν, στην Αθήνα όμως…

Η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό των Σκοπίων βαίνει προς το χειρότερο, με άγνωστα και ίσως καταλυτικά αποτελέσματα για την κυβέρνηση Γκρουέφσκι. Οι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, οι δημοσιογράφοι έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με την κυβέρνηση και τα όργανά της και η
πρωτόγνωρη πολιτική αναταραχή γίνεται η μεγάλη έκπληξη που «σφραγίζει» το 2012 στα Σκόπια.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση Γκρουέφσκι ζήλεψε τις τακτικές της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και θέλησε να περάσει τον προϋπολογισμό της ΠΓΔΜ από την Βουλή των Σκοπίων, χωρίς να συζητηθούν όλα τα μέρη του και με συνοπτικές διαδικασίες είδαμε να συμβαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τότε, η αντιπολίτευση των Σκοπίων αντέδρασε και υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ βουλευτών, ενώ παρενέβη η Αστυνομία και απομάκρυνε μέλη της αντιπολίτευσης από την Βουλή των Σκοπίων!!! Η αντιπολίτευση αποχώρησε –στο σύνολό της- από την Βουλή και κήρυξε ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης Γκρουέφσκι και των τακτικών που αυτή ακολουθεί.

Αυτά –εν συντομία- συνέβησαν στα Σκόπια, από την εκεί αντιπολίτευση, η οποία εξέθεσε την κυβέρνηση για τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθόδους που τόλμησε να χρησιμοποιήσει.
Τι συνέβη στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση της τριανδρίας «πέρασε» τον προϋπολογισμό χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση και όπως πάρα πολλοί ομολογούν, καθ’ υπόδειξη της τρόικα;
Δυστυχώς, στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, δεν συνέβη τίποτε απολύτως. Όλα -και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα- τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρέμειναν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής και επισημοποίησαν το «αποτέλεσμα» της ψήφισης του προϋπολογισμού, νομιμοποιώντας επί της ουσίας όχι μόνο τα όσα παράνομα εις βάρος των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπήρχαν στο έκτρωμα που εμφανίστηκε ως προϋπολογισμός, αλλά επιπλέον νομιμοποίησαν και την «μεθοδολογία» που ακολούθησε η επικίνδυνη για την Ελλάδα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Δυστυχώς, οι πολιτικοί που υπάρχουν στα Σκόπια φαίνεται πως αντιλαμβάνονται πολύ διαφορετικά την δημοκρατία και τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες, από τους πολιτικούς της Ελλάδας, οι οποίοι αρέσκονται στις εικοτολογίες και τις εκθέσεις ιδεών και αποφεύγουν συστηματικά να λειτουργούν με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και τα όσα με απόλυτη σαφήνεια το Σύνταγμα ορίζει για τις ευθύνες τους απέναντι στην χώρα και τους πολίτες της.

Δυστυχώς, οι πολίτες εμμένουν να αποδέχονται αυτούς τους πολιτικούς, οι οποίοι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν οδηγηθεί πάραυτα ενώπιον της Δικαιοσύνης από τις αρμόδιες αρχές. Είπαμε όμως, εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε – γέλασε… Η χώρα όπου τιποτένιοι επιβάλουν τις μηδενικές τους πολιτικές οντότητες και χειρίζονται –εν μέσω απόλυτης αδιαφάνειας- μείζονα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, ελέω μίας δημοκρατίας που λειτουργεί με εντολές έξωθεν και βυθίζει την χώρα στο σκοτάδι της πολιτικής εκτροπής, της οικονομικής εξαθλίωσης και την οδηγεί σταθερά στην διεθνή απαξίωση, αλλά και εκθέτει την χώρα σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους…

 
triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου