Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ένα Φύσημα

Η Ολομέλεια της Βουλής λοιπόν–με ψήφους 167 κατά, έναντι 119 υπέρ- απέρριψε την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη συνωμοσία του κουφιοκέφαλου Γιωργάκη με τον εραστή της καμαριέρας.
Ως γνωστόν, ο ψοφοδεής Αντωνάκης Πρωθυπουργός έλεγε άλλα πέρσι, άλλα πρόπερσι κι άλλα θα λέει αύριο-μεθαύριο όταν θα επιβιβάζεται συν γυναιξί και τέκνοις, αν δεν είναι χαλασμένο, στο μεταγωγικό ελικόπτερο.
Έτσι η απόφαση ήταν απόλυτα αναμενόμενη και κανείς δεν πρέπει να παριστάνει σήμερα τον ενοχλημένο ή τάχα μου τον έκπληκτο. Διότι δεν ήταν η Ολομέλεια της Βουλής που απέρριψε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, αλλά εμείς, οι Έλληνες πολίτες ήμαστε που την απορρίψαμε, με την ψήφο μας στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.
Δεν είμαστε και εντελώς ηλίθιοι, ξέρομε ότι οι εκβιασμοί για έξοδο από το ευρώ εδράζονται μόνο στον δοσιλογισμό, την ενοχή ή τη νοσηρή διβουλία των αρχόντων μας και στον ραγιαδισμό ημών των αρχόμενων
Ούτε η Φράου ούτε οι μετανάστες ούτε οι Αυγουλοκέφαλοι μας φταίνε. Ούτε η Γκόλφω ούτε η Μαρία η Πενταγιώτισσα. Εμείς φταίμε κι ο τρόπος που διαχειριστήκαμε την ψήφο μας, άντε να φταίει λιγάκι και το εκλογικό σύστημα. Αλλά κυρίως εμείς φταίμε.
Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η απουσία Δικαιοσύνης. Στο θέμα της απαίτησης για απόδοση Δικαιοσύνης θα έπρεπε να ομονοούνε όλοι, δεξιοί κι αριστεροί και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Αλλά έχομε άλλες λάβρες τώρα που μας κυνηγάει ο δοσατζής κι έχομε μάθει να θεωρούμε την Δικαιοσύνη τυφλή. Με την... καλή έννοια! 
Η κοινωνία μας συνεχίζει να διαλύεται κι ο εκφασισμός της συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ορμώμενος από σκοτεινά πολιτικά γραφεία, περνώντας ανάμέσα από τα ράφια των μεγαλομπακάλικων με τα ληγμένα προϊόντα:  χιλιάδες συμπολίτες είναι πια εξαθλιωμένοι, η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, η πλειοψηφία κοιτάζομε την πάρτη μας κι «απού μπορεί κι απάνω ντου», που λέμε και στο χωριό μου...  

Η αλληλεγγύη είναι μόνο για τους κουμπάρους του πολιτικού μας συστήματος που ένα φύσημα θέλει να καταρρεύσει. Μόνο που πρέπει να φυσήξομε πολλοί μαζί...   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου