Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κατέφθασε το "Nordic Explorer"

Στην Πάτρα σήμερα το σκάφος που θα κάνει τις γεωφυσικές έρευνες
 Tο ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της Νορβηγικής εταιρίας Petroleum Geo-Services (PGS) που θα κάνει τις γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, έφτασε σήμερα στις 7 το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, στο ύψος της Καρόλου.

Λίγες ώρες αργότερα κατά τη 1 το μεσημέρι, το πλοίο θα επισκεφτεί Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Τον υπουργό θα συνοδεύει ο γγ Ενέργειας Κ. Μαθιουδάκης, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης δυτ. Ελλάδας, Α. Κατσιφάρας και οι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Νίκος Υφαντής και Χαράλαμπος Καφύρας.


Το τετράμηνο που πέρασε, το υπουργείο προχώρησε τη διαδικασία για την παραχώρηση των δικαιωμάτων τοπικής έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων με το σύστημα ανοιχτής θύρας.


Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε στη νορβηγική εταιρεία PGS, η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή, συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου