Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακές Δάδες: Το Φώς των αιώνων

ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Ο  Δήμος Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού έτους 2012, φιλοξενούν μία σημαντική έκθεση.
Ολυμπιακές Δάδες: Το Φώς των αιώνων
Η έκθεση περιλαμβάνει το σύνολο των Ολυμπιακών Δαδών από το 1936 μέχρι και σήμερα, από την συλογή Αθανασίου Κριτσινέλη και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Παλαιοντολογικού και Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, από   7  μέχρι   και 31 Νοεμβρίου 2012 . Πρόκειται για την σημαντικότερη ιδιωτική συλλογή του είδους της, στον κόσμο και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πανόραμα Ολυμπιακής παρουσίασης.
Η έκθεση αυτή έχει φιλοξένηθεί σε δεκάδες πόλεις του Εξωτερικού, ενώ έχει ταξιδέψει και σε ολόκληρη της Ελλάδα, αποτελώντας πλέον ουσιαστικό τμήμα της Ολυμπιακής επικοινωνίας.
Δίνει την δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής μας να βιώσουν την Ολυμπιακή διαδικασία και μάλιστα σε μια από τις ευγενέστερες δράσεις της.
Το πνεύμα των Αγώνων αναβιώνει μέσα από την διαδικασία αφής στον Ιερό Τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, τις πρωθιέριες, τους δρομείς και την ιστορία κάθε Ολυμπιάδας.
“Τις Δάδες αυτές κράτησαν χέρια αθλητών που πιστεψαν στα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού, του Ολυμπιακού Πνεύματος.
Αθλητές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μοιράστηκαν την πίστη ότι το μέλλον είναι στα δικά μας χέρια.
Αυτή την αντανάκλαση της ελπίδας, προσπαθεί να μεταφέρει η έκθεση Ολυμπιακές Δάδες, αυτή στο Μουσείο Πτολεμαΐδας.” σημειώνει η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου με αφορμή την ανακοίνωση της διοργάνωσης της έκθεσης.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 18:00, από την Δήμαρχο Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου, ενώ στην εκδήλωση των εγκαινίων θα παραστεί και θα μιλήσει για τις Ολυμπιακές Δάδες και την Ιστορία τους ο συλλέκτης κ. Αθανάσιος Κριτσινέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου