Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

GOBEKLI TEPE, ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΤΖ

 To Gobekli Tepe είναι μια αρχαία πόλη, με 20 στρογγυλές δομές, κατασκευασμένη περίπου πριν 12.000 χρόνια, στη Νοτιοανατολική περιοχή της Ανατολίας της Τουρκίας, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη πόλη Şanlıurfa (πρώην Έδεσσα). 
Το συγκρότημα αυτό ανακαλύφθηκε το 1994 από γερμανούς και τούρκους αρχαιολόγους και χρονολογείται από το 11000 έως το 9000π.Χ. ξεσηκώνοντας θύελλα για την κατανόηση της Ευρασίας Νεολιθικής περιόδου, αφού θεωρείται σαν ένα αδύνατο ανθρώπινο κατόρθωμα με τα προϊστορικά εργαλεία της εποχής εκείνης.
Στο κέντρο του συγκροτήματος, το νεολιθικό ιερό με τους τεράστιους ασβεστολιθικούς πυλώνες σε σχήμα ''Τ'', που ζυγίζουν πάνω από 15 τόνους ο καθένας και με ύψος μέχρι και 17-19 πόδια κατά μέσο όρο, θα σας κάνει να αναρωτηθείτε πώς χτίστηκε αυτή η δομή.
Πολλοί ερευνητές UFO ισχυρίζονται ότι εκείνη την εποχή εξωγήινοι αποικιστές έδιναν πρώιμες γνώσεις πολιτισμού στην ανθρωπότητα, εξωγήινοι που λατρεύονταν σαν θεοί μέσα σε εκείνο το νοητό θρησκευτικό κύκλο, που χτίστηκε με τη βοήθεια τους. Δικαιολογημένα, λοιπόν, το -πέρα από κάθε λογική- συγκρότημα Gobekli Tepe χαρακτηρίζεται και ως Τούρκικο Στόουνχεντς.
 
 
 
 
 apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου