Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Για Αργεντινή μπορούμε να μιλάμε, για Ισλανδία απαγορεύεται…

Πριν μερικές ημέρες παρακολουθούσαμε έναν τηλεοπτικό σταθμό όπου γινόταν ζωηρή συζήτηση με θέμα αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας περί Αργεντινής. Γνωστό φυσικά το θέμα και πιστεύουμε αντιληπτό σε όλους το ποιες ήταν περίπου οι εκατέρωθεν απόψεις. Όμως εκεί που οι πανελίστες διασταύρωναν τα «ξίφη» τους, κάποιος από όλους είπε το εξής: «Γιατί μιλάμε για το παράδειγμα της Αργεντινής και δεν μιλάμε για το παράδειγμα της Ισλανδίας» και προσπάθησε να προχωρήσει τη σκέψη του.
Ε, τι ήταν να το πεί;; Αμέσως ο διευθύνων τη συζήτηση δημοσιογράφος, παρενέβη και αφού…. τον διέκοψε αλλοιώνοντας τη ροή της συζήτησης, μας ενημέρωσε ότι θα διακόψουν για διαφημίσεις και αμέσως μετά θα επανέλθουν στο «ενδιαφέρον αυτό θέμα». Εννοείται ότι μετά τις διαφημίσεις, ουδέποτε συνεχίστηκε το θέμα της Ισλανδίας, αλλά το πάνελ ασχολήθηκε με άλλο θέμα.
Το τι έγινε ακριβώς στην Ισλανδία, δεν είναι γνωστό στον ελληνικό λαό, πέρα από εκείνους τους πολίτες που ασχολούνται  με το διαδίκτυο. Και φυσικά η δική μας άρχουσα ελίτ δεν θέλει να γνωρίζει τέτοια πράγματα ο υπόλοιπος λαός, που ως μόνη και εύκολη πηγή ενημέρωσης έχει τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου