Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σκόπια: Ο Τσαρκνιάς στην τηλεόραση του Μοναστηριού –η Ελλάδα δεν αλλάζει

"Με τον ερχομό του Αντώνη Σαμαρά ως επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης οι Σλαβομακεδόνες έχουν χάσει την ελπίδα ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν», δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσαρκνιάς στη σλαβική τηλεόραση ‘Τέρα’ της Μπίτολας –Μοναστήρι.

Ο Τσαρκιάς ο οποίος ήταν παλαιότερα σε μητρόπολη της ελληνικής Μακεδονίας και λόγω της σλαβικής προπαγάνδας που ασκούσε αυτομόλησε στα Σκόπια, εκδήλωσε την απογοήτευσή του για την επίλυση του ονόματος των Σκοπίων.

«Παρά την οικονομική κρίση που κλονίζει όλη τη χώρα, η πολιτική του εθνικού συμφέροντος παραμένει η ίδια ή γίνεται χειρότερη», είπε ο Αρχιμανδρίτης της μη αναγνωρισμένης σλαβικής εκκλησίας.

"Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα αλλάξει την πολιτική της και να κάνει το ίδιο και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αλλά, δεν υπάρχει ένας πραγματικός άνδρας, οι μητροπολίτες  στη χώρα αυτή, όπως στη Φλώρινα, στην Έδεσσα και σε όλη τη Μακεδονία και την Ήπειρο, δυστυχώς τοποθετούνται με την συναίνεση της ελληνικής αστυνομίας. Υποτίθεται ότι είναι γνήσιοι Έλληνες», είπε ο Τσαρκνιάς.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα ασκήσει κάποια πίεση στην Ελλάδα και δεν θα  την επιτρέψει να συνεχίσει να κάνει όλα αυτά που πράττει, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου