Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες ταυτότητες: Η μεγάλη «αρπαχτή» των 300 εκατ. ευρώ - 30 ευρώ ο κάθε πολίτης .

Μπορεί στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Βουλή, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς να έστρεψε την επιχειρηματολογία του κατά των νέων ταυτοτήτων επικαλούμενος στο «αδούλωτο φρόνημα» του Έλληνα, αλλά και τις «οργουελιανές επιδιώξεις» του υπουργού Νίκου Δένδια, το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού. Στα 300 εκατ. ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, για ν’ αποκτήσει τις νέες ταυτότητες.

Τόσο εκτιμούν ότι θα κοστίσουν οι νέες ταυτότητες, με δεδομένο ότι κάθε πολίτης θα κληθεί να καταβάλλει 15 ευρώ παράβολο και άλλα 15 ευρώ στους φωτογράφους, προκειμένου να προσκομίσουν τις ειδικές φωτογραφίες που θα ενσωματωθούν σ’ αυτές.

Η υπόθεση συνιστά ένα τεράστιο σκάνδαλο, καθώς, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο www.moneypro.gr το κόστος κάθε ταυτότητας δεν ξεπερνά τα 2 ευρώ. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Δελτίο Τύπου της 14 Ιουνίου 2012) οι νέες ταυτότητες θα είναι προσωρινές, αφού δεν τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι, μετά από δύο τρία χρόνια, αφού οι έλληνες πολίτες καταβάλουν 300 εκατ. ευρώ, θα πρέπει ν’ αποκτήσουν τις νέες ταυτότητες, σύμφωνα με τις ενωσιακές προδιαγραφές.

Προς τί τότε η βιασύνη του υπουργείου Προ-Πο; H αλήθεια κρύβεται στην απόρρητη σύμβαση του υπουργείου με την εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση, όλων των επίσημων εγγράφων του κράτους (ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, διαβατήρια). Η συμφωνία αυτή θεωρείται η «χρυσοτόκος» όρνιθα, η οποία έχει επιφέρει στην εταιρεία δεκάδες εκατ. ευρώ κέρδη. Μόνον η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, αναμένεται να της αποφέρει περί τα 80 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη.

Η σύμβαση αυτή έγινε απόρρητη το 2006 επί υπουργίας Βουλγαράκη και πλέον οι «δουλειές» γίνονται χωρίς διαγωνισμούς και πολλές διατυπώσεις.

 Εξ’ άλλου το ρευστό δεν βγαίνει από τα δημόσια ταμεία ή τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, αλλά από τις τσέπες του... κοσμάκη.



http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/82826/Default.aspx
eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου