Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το πρώτο αυτοκίνητο που λειτουργεί με… αέρα

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/aftokinito-me-aera.jpgΙνδική εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα

Μπορεί αρκετοί κατασκευαστές να πειραματίζονται με εναλλακτικά καύσιμα όπως υδρογόνο ή bio-diesel, η Ινδική εταιρεία φυσικού αερίου Tata όμως κατασκεύασε ένα πρωτότυπο όχημα που λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα. Η ειδική μηχανή του AirPod, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί τον αέρα που αποθηκεύεται σε μια κατάλληλη δεξαμενή. Η δεξαμενή αυτή γεμίζει μέσω εξωτερικής αντλίας, ακόμα και από τον αέρα του περιβάλλοντος με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού κινητήρα.
Το AirPod μπορεί να μεταφέρει τον οδηγό και δυο επιβάτες ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το AirPod μπορεί να φτάσει την θεαματική (για όχημα με πεπιεσμένο αέρα) ταχύτητα των 43 μιλίων ή 70 χιλιομέτρων την ώρα. Παρά το μικρό του μέγεθος και την ομολογουμένως «αστεία» εμφάνιση του θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για την Ινδία, μια χώρα που εδώ και χρόνια προσπαθεί να βρεί εναλλακτικές μορφές αυτοκίνησης.
Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, με την Tata να ελπίζει το όχημα να βγει στην παραγωγή στα επόμενα χρόνια. Η τιμή του θα κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 10.000 δολάρια, γύρω στα 8100 ευρώ δηλαδή, τιμή που ακούγεται υπερβολική, δεν είναι όμως αν σκεφτείτε πως δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε βενζίνη ποτέ ξανά!

warnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου