Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Καμία ασφαλιστική παροχή χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ


καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται χωρίς αυτούς τους δύο μοναδικούς αριθμούς που αντιστοιχούν σε κάθε πολίτη.

Με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης προωθεί τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση όλων αυτών των δεδομένων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Την ίδια στιγμή, με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο στοχεύει στο να εντοπιστούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια καταβολής, να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα εισοδήματα δηλώνονται και φορολογούνται και εν τέλει να διαπιστωθεί αν όλες οι συνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται με νόμιμο τρόπο.

Είναι η πρώτη φορά που διενεργείται ένας τόσο εκτεταμένος και σε βάθος έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα «τυφλό» ασφαλιστικό σύστημα και κανένα ταμείο δεν «έβλεπε» τις παροχές και τις συντάξεις που έδιναν τα άλλα ταμεία στους δικούς του ασφαλισμένους με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε παροχές που δεν έπρεπε να δίνονται και σε φόρους ή σε εισφορές που δεν καταβάλλονταν.

Εφικτός στόχος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από «μαϊμού» συντάξεις και απώλεια πόρων. Αυτό είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας για όλους τους ασφαλισμένους πολίτες.

eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου