Κι αν οι κίτρινες μπανάνες φημίζονται για τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν, οι… συγγενικές κόκκινες θεωρούνται πιο υγιεινές, επειδή η σάρκα τους έχει μεγαλύτερες ποσότητες καροτένιου αλλά και υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C.
Οι κόκκινες μπανάνες -αν και σπάνιες στις ευρωπαϊκές αγορές- μπορούν να καταναλωθούν ωμές ή να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική με διάφορους τρόπους. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το δυνατό άρωμα και η πιο γλυκιά γεύση, συγκριτικά με την κίτρινη ποικιλία.
Zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου