Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.....

Ζήγρας: Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου έφερνε βαλίτσες με μίζες σε Άκη-Σμπώκο


Ως φυσικό και ηθικό αυτουργό του σκανδάλου με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα παρουσιάζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας, καρφώνοντας παράλληλα τους Γιάννη Σμπώο, Βλάση Καμπούρογλου, Φαουντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη.

Ειδικότερα στην μαραθώνια απολογία-φωτιά που έδωσε χτες στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου «έδεσε» ουσιαστικά την υπόθεση με τις μίζες παρέχοντας στοιχεία που καίνε τον πρώην υπουργό.

Ο Ζήγρας, που ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και κεντρικό πρόσωπο της διακίνησης του βρώμικου χρήματος μέχρι και το 2004, υποστήριξε ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Τελικοί αποδέκτες των μιζών, που δίνονταν για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, ήταν ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος αλλά και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης του και γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος. Στην απολογία του ο κ. Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι τα ποσά που εισέπραττε ο Γιάννης Σμπώκος, τα επένδυε στη συνέχεια ο πεθερός του, που είχε χρηματιστηριακή εταιρεία. Πρόκειται για τα χρήματα, μερίδια των οποίων ζητά απεγνωσμένα μέχρι και σήμερα από τον Γιάννη Σμπώκο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίος στις σημειώσεις του αποκαλεί «bosko».

Επιπλέον, ο Ζήγρας ανέφερε ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη. Όπως είπε, ο Μιχαηλίδης μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

Εξηγώντας τους λόγους που δεν μίλησε νωρίτερα, ο Νικόλαος Ζήγρας αναφέρθηκε στην ασθένειά του τονίζοντας ότι όλα τα έξοδα της νοσηλείας του καταβλήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο ίδιος αισθανόταν ευγνωμοσύνη απέναντι στον εξάδελφό του για αυτό. Αργότερα όμως, σημείωσε, κατάλαβε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος το έκανε αυτό από υστεροβουλία καθώς ενδιαφερόταν μόνο και μόνο μην πεθάνει προτού προλάβει να τακτοποιήσει το θέμα των λογαριασμών του με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Ο Ζήγρας υποστήριξε ότι και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και νυν Βίκυ Σταμάτη, γνώριζαν τα πάντα για τις μίζες και το βρώμικο πολιτικό χρήμα διότι ο πρώην υπουργός έλεγε τα πάντα στις γυναίκες του!

Μάλιστα, ο εξάδελφος είπε ακόμα ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εκλεγεί βουλευτής για να αποκτήσει τη βουλευτική ασυλία. Όπως υποστήριξε στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου