Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Γκεοργκιέφσκι: « Η αυτοβιογραφία είναι η απάντηση για την πλαστογράφηση (της Ιστορίας)»


Τα παραπάνω  δήλωσε ο  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι στην παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του «Αυτός Είμαι», όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα 'Dnevnik'.


Τόνισε ότι πολλοί οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη δημιουργία του κόμματος VMRO-DPMNE, ούτε μπήκαν στη μάχη για την ανεξαρτησία της χώρας, σήμερα κρατούν στάση ηρώων.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν  γίνει επετειακές εκδηλώσεις, καταγράφονται ντοκιμαντέρ,  δημοσιεύονται βιβλία από ορισμένα άτομα ως αυτοβιογραφικά και γράφουν για το κόμμα, παρόλο ποτέ δεν είχαν ενταχθεί στο VMRO-DPMNE, βγήκαν σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή, και δεν ξέρει κανείς από πού έχουν φυτρώσει», είπε ο  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι.

Η αυτοβιογραφία που γράφτηκε υπό μορφή συνέντευξης, ο Γκεοργικέφσκι αναφέρεται στην παιδική του ηλικία, στις αρχές της πολιτικής του σταδιοδρομίας και σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της περιόδου που κρατούσε τα ηνία της χώρας.
Επεσήμανε ότι βιβλίο του ασχολείται  και με την επιλογή,  τότε, του Νίκολα Γκρούεφσκι για πρόεδρο του VMRO-DPMNE.

«Αν γινόταν ελεύθερη  εκλογή,  θα είχε εκλεγεί ο Μάριαν Γκιόρτσεφ και θα αποκλείονταν ο Νίκολα Γκρούεφσκι, αλλά με τον Γκρούεφσκι στην αρχηγία του VMRO-DPMNE, το κόμμα επέστρεψε στην εξουσία και το όραμά μου είχε επιτυχία», είπε.
 
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου