Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επτασφράγιστο μυστικό ο φάκελος της Κύπρου.Ποιος ο λόγος μετά από 38 έτη;

Επί 38 συναπτά έτη οι «δημοκρατικές» εν Ελλάδι κυβερνήσεις, με σύνθημα ότι για την εισβολή της επιθετικής Τουρκίας στην Κύπρο φταίνε καθ’ ολοκληρία οι χουντικοί, απέταξαν τις σοβαρότατες ευθύνες τους και ουδέν έπραξαν για ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και της διαιρέσεως της νήσου.

Αλλά ας δεχτούμε ότι για την εισβολή των Τούρκων φταίει η χούντα των Αθηνών και η οποία «έπεσε» μετά την εισβολή και την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της εποχής.

Μέχρι τότε οι δυνάμεις εισβολής είχαν κατορθώσει να επιτύχουν στην Κύπρο, δύο μικρά προγεφυρώματα στον τόπο της εισβολής και να λάβουν συμφωνία ανακωχής στην Γενεύη από τον τότε υπουργό των εξωτερικών Γ. Μαύρο. Η δεύτερη φάση καταλήψεως της Κύπρου έγινε όταν την Ελλάδα κυβερνούσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κ. Καραμανλή. Τότε οι Τούρκοι, αφού ενισχύθηκαν καταλλήλως, εξαπέλυσαν την 14η Αυγούστου επίθεση δια της οποίας κατέλαβαν το 40% του νησιού και το οποίο διατηρούν μέχρι σήμερα.

Τότε η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδος άφησε στο έλεος του Αττίλα την Κύπρο και δια της..

φράσεως «η Κύπρος κείται μακράν», απέσυρε κάθε ευθύνη από πάνω της. Τότε η δημοκρατική Ελλάδα εγκατέλειψε την εξ Ελλάδος στρατιωτική δύναμη, ευρισκομένη στο νησί, αβοήθητη στο έλεος και στην κτηνώδη μανία του εισβολέως. Τότε η δημοκρατική Ελλάδα εγκαταλείφτηκε στα γεγονότα και έκτοτε σύρετε από αυτά, χωρίς να μπορέσει να κάνει τίποτε στον διεθνή στίβο για ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Σήμερα η δημοκρατική Ελλάδα, εκτός των ευχολογίων που στοχεύουν σε αφελείς, έχει υποταχτεί πλήρως στις ορέξεις των Τούρκων, εκτός της Κύπρου και στο Αιγαίο και στην Θράκη, συρόμενη και ανήμπορη, σε πράξεις ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Σήμερα η δημοκρατική και χρεοκοπημένη Ελλάδα των πολιτικών ακαταδίωκτων δεινοσαύρων, ολίγον πρό του τέλους, διστάζει να ανοίξει επιτέλους τον φάκελο της Κύπρου, προφασιζόμενη Εθνικούς λόγους. Τι φοβούνται πλέον οι πολιτικοί ολετήρες; Οι πρωταίτιοι των Απριλιανών του ’67, δικάστηκαν, τιμωρήθηκαν, τελείωσαν. Γιατί λοιπόν κρατούν επτασφράγιστο μυστικό δικό τους τον Φάκελο της Κύπρου; Ποιος ο λόγος μετά από 38 έτη;

από τους φίλους στο Σύνδεσμο 71


 http://freepen.gr/?p=6951

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου