Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σκόπια: Διαμαρτυρίες Μουσουλμάνων σε πολλές πόλεις της FYROM κατά των Σλάβων εθνικιστών



Οι οργισμένοι πολίτες, με την απόφαση  της σλαβικής κυβέρνησης των Σκοπίων, να κατηγορήσει  τους Μουσουλμάνους κατοίκους της χώρας,  ότι συμμετείχαν στην δολοφονία των πέντε νεαρών στην τεχνητή λίμνη  Ζελεζάρσκο  στα περίχωρα των Σκοπίων, διοργανώνουν  μεγάλης έκτασης διαμαρτυρία.

Αυτή τη φορά η διαμαρτυρία δεν θα πραγματοποιηθεί  μόνο στα Σκόπια, αλλά και στις πόλεις Γκόστιβαρ, Κουμάνοβο, Τέτοβο, Κίτσεβο, Ντεμπάρ και Στρούγκα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, χιλιάδες Αλβανοί διαμαρτυρήθηκαν ενώπιον του Δημοτικού κτιρίου  του Τσαΐρ, του πολεοδομικού συγκροτήματος των Σκοπίων, όπου πέταξαν πέτρες στα παράθυρα  του κτηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν επί αρκετές ημέρες ανοιχτή πρόσκληση προς τους νέους μουσουλμάνους Αλβανούς των Σκοπίων,  που είναι καταπιεσμένοι από τους Σλάβους των Σκοπίων- (Словените, στο πρωτότυπο κείμενο- Σλάβους).

Σύμφωνα με ανακοινώσεις και προσκλήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων τη Παρασκευή (αύριο) καλούνται ο οργισμένοι πολίτες να βρεθούν ενώπιον, ακόμη, και των  αστυνομικών τμημάτων.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων  δεν θέλουν να σχολιάσουν  αυτές τις  ανακοινώσεις, αλλά δηλώνουν ότι παρακολουθούν την όλη κατάσταση, και δηλώνουν  ότι δεν επιδιώκουν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη.
 
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου