Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΑΘΩΩΣΑΝ" ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟ ΚΛΕΦΤΗ

sparti-siametis1ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Το πολύ σοβαρό θέμα το βγάλαμε πρώτοι χθες. Όχι ότι είμαστε έξυπνοι αλλά γιατί έχουμε επαφή και ενημέρωση από τα "καταραμένα" μέρη που κάποτε ήταν ευλογημένα και τα πολιτικά καθάρματα, τα κατάντησαν κοινωνική τραγωδία.

Πήγε και ο Σαμαράς στη Σπάρτη. Διαβάστε τι είχαμε γράψει και για δαύτον. Πήγε να κοροιδέψει τους πολίτες. Να τους υφαρπάξει την ψήφο όπως την υφάρπαξε ο Καραμανλής.

Δείτε το γράφει το τοπικό notospress για να καταλάβετε τι τραβάει η ιστορική αλλά υποβαθμισμένη περιφέρεια.

ΤΟ ΘΕΜΑ
Πρωτοφανής και δικαιολογημένη η εξέγερση των πολιτών της Σπάρτης σήμερα Σάββατο 5 Μαϊου 2012.
Ώρα 16:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης. Σπαρτιάτες αλλά και Φαρίτες πολίτες συγκεντρώνονται περιμένοντας την Αστυνομία να φέρει με τη διαδικασία του αυτόφωρου τον ιδιοκτήτη αποθήκης που τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στην Τραπεζοντή, πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό που προσπάθησε να κλέψει υλικά εργολαβίας.

Οι εκατοντάδες πολίτες, όλοι θύματα της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή, κατέφθασαν αποφασισμένοι να προειδοποιήσουν κάθε Αρχή ότι είναι αναγκασμένοι, πλέον, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Μετα από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές τελικά τα περιπολικά της Αστυνομίας καταφθάνουν αλλά μπροστά στην οργή των πολιτών και στις έντονες αποδοκιμασίες κατα της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν.
Εκπρόσωποι των πολιτών διαβεβαιώνουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας κ Χασάπη ότι ο κρατούμενος όχι μόνον δεν κινδυνεύει αλλά αντίθετα θα αποθεωθεί. Αυτό και γίνεται όταν τελικά εμφανίζεται ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία Έλληνας ιδιοκτήτης αποθήκης υλικών.

Οι πολίτες τον χειροκροτούν ασταμάτητα. Αυτός κλαίει.
Φωνές «Άξιος» και «Αθώος» συγκλονίζουν το Δικαστικό Μέγαρο και αντηχούν στους διαδρόμους της Εισαγγελίας. Κατηγορούμενος, συνήγορος και Αστυνομική συνοδεία ανεβαίνουν στον Ανακριτή.
Πρόκειται για έναν πολίτη που αναγκάστηκε να προστατεύσει την περιουσία του και τη ζωή του πυροβολώντας και σήμερα είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι πολίτες αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί ξεσπούν και καταγγέλλουν ότι: «δεν υπάρχει κράτος», «δεν υπάρχει δικαιοσύνη», «πρέπει να πάρουμε τον Νόμο στα χέρια μας...», «σήμερα Ρουμάνος, αύριο Ρομά νεκρός»

Οι ώρες είναι δύσκολες. Χρειάζεται ψυχραιμία απ' όλους. Το «κακό» μπορεί πολύ σύντομα να επαναληφθεί.
Βράζει το αίμα όσων έχουν υποστεί κλοπές και ζημιές στις περιουσίες τους, από θρασύτατους ληστές και κακοποιούς.

Η Πολιτεία έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και ανήμπορη να ελέγξει τη έξαρση της εγκληματικότητας. Φαίνεται ότι οι πολίτες αυτοοργανώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Είναι προφανές ότι οι αρχές του τόπου ( Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελία) πρέπει να συσκεφθούν άμεσα και να δρομολογήσουν ενημέρωση προς την κοινωνία αλλά και συγκεκριμένα μέτρα.

Στο notospress.gr επανειλημμένα γράφουμε για το πρόβλημα, για το αδιέξοδο, για την προκλητική υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και για την απόλυτη ανασφάλεια που μπορεί να οδηγήσει και σε αυτοδικίες.

Ομάδες κακοποιών αλλοδαπών και Ρομά, ίσως κι Ελλήνων, δρουν ανενόχλητοι και καθημερινά «σαρώνουν» ότι βρουν μπροστά τους. Η αυτοδικία δεν είναι λύση, προκύπτει όμως από την βάναυση κι επικίνδυνη πλέον θρασύτητα των κακοποιών.

Ο 50χρονος δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.




http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1315:-qq-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου