Πρόκειται για μια θηλυκή αρκούδα, που μαζί με το μικρό της, είχε φωλιάσει σε θάμνους , μέσα στον οικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Τσοτυλίου του δήμου Βοΐου Κοζάνης, σε «απόσταση αναπνοής» από τα τελευταία σπίτια.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την έγκριση και καθοδήγηση του δασαρχείου Τσοτυλίου, σε συνεργασία με τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, τον «Αρκτούρο» και το δήμο Βοΐου. Η επιχείρηση αφορούσε τη σταδιακή καταστροφή του φυτοφράκτη, τη φόρτωση και την απομάκρυνση της βιομάζας, ώστε να εξαναγκαστεί η αρκούδα να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή.
«Η καταστροφή της φωλιάς του ζώου, αλλά και η αποψίλωση της βλάστησης στη γύρω περιοχή έγινε με σκαπτικά μηχανήματα, την ώρα που απουσίαζε η αρκούδα», είπε ο κ. Σκορδάς και συμπλήρωσε ότι η αρκούδα ήταν «γνώριμη» στους κατοίκους της περιοχής. «Μάλιστα, τα μικρά παιδιά, μετά το μάθημά τους, έπαιρναν τα ποδήλατά τους και προσέγγιζαν από περιέργεια το ζώο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τώρα, πια, ο τετράποδος φίλος των παιδιών … απομακρύνθηκε.

kozan.gr