Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΜΕ 15% ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΝΟΜΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.!!! ΤΥΧΑΙΟ;


Μάθετε πως λαμβάνοντας μόνον το 15% των ψήφων, ένα κόμμα μπορεί αυτοδύναμα να κυβερνήσει τον ταλαίπωρο τόπο μας...
Διαβάστε το. Αξίζει!!!
Και μετά πράξετε (γνωρίζοντας πλέον) κατά συνείδηση.
Ιδού τι συμβαίνει με Λευκά-Άκυρα-Αποχή:
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτό) δίνει απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα που έχουμε στις εκλογές (Ακούστε το μετά τα 5') .
Συνοπτικά:1) ΔΕΝ ισχύουν τα περί διάλυσης της Βουλής αν τα λευκά ή αποχή είναι πάνω από 50%!Το σίγουρο είναι, ότι αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο ο κ.Παπανδρέου για παράδειγμα να ψηφίσει το κόμμα του, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα του θα λάμβανε ΚΑΙ τις 300 έδρες της βουλής!!!

2) Τα λευκά προσμετρώνται στα άκυρα, με νόμο του 2006!!!!
Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο , η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Ακυρα.
Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.
Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».

3) Με το σύστημα αυτό, αν το πρώτο κόμμα πάρει μόνο το 15% από το σύνολο του εκλογικού σώματος, τότε, με αποχή στο 50%, το ποσοστό του πάει στο...30%! και αν έχουμε και 20% λευκά από αυτούς που ψήφισαν, τότε βγαίνει με αυτοδυναμία!!!

4) Η ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ!!!!
http://soundcloud.com/elegr/katrougalosapoxiakiraleuka


Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Στην Ελλάδα η λευκή ψήφος αποκλείστηκε από το σύστημα κοινοβουλευτικής κατανομής (δεν προσμετράται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό) με τον νόμο 3434 του 2006, πιθανόν για την διευκόλυνση του σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας. Προηγούμενα, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματική μια τέτοια κίνηση με την απόφαση 12/2005, θεωρώντας ότι η ρίψη λευκής ψήφου είναι εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Η απόφαση αυτή ήρθε πάντως σε αντίθεση με αποφάσεις του ίδιου του ΑΕΔ αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί συνταγματική[1].
Συνεπώς, προς το παρόν η λευκή ψήφος δεν προσμετράται και αντιμετωπίζεται παρόμοια με την άκυρη κατά την κατανομή κοινοβουλευτικών εδρών. Παρόλα αυτά, στα εκλογικά κέντρα προσμετράται σαν ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο.

http://el.wikipedia.org:80/wiki/Λευκή_ψήφος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕ E-MAIL, ΜΕ ΚΑΠΝΟ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου