Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα της Chevrolet, γιατί έχουν σήμα σταυρό!

Ένας από τους πνευματικούς ηγέτες της Αιγύπτου εξέδωσε έναν φετφά (ισλαμικό διάταγμα, νόμος), ο οποίος απαγορεύει οι μουσουλμάνοι να οδηγούν οχήματα της Chevrolet. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να οδηγούν τα αυτοκίνητά της Chevrolet, καθώς το λογότυπο της εταιρείας είναι «ένας χριστιανικός σταυρός».



Ο θρησκευτικός νόμος, που απαγορεύει τη χρήση των αυτοκινήτων Chevrolet, έχει σηκώσει πολλές συζητήσεις στην Αίγυπτο. Πολλοί Αιγύπτιοι βρήκαν το νέο φετφά "παράξενο".

Ο Amr Adib, δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής, έκανε αστεία σχετικά με το νέο νόμο στην εκπομπή του. Η μάρκα Chevrolet υπάρχει εδώ και 100 χρόνια, αλλά «ο χριστιανικός σταυρός» στο λογότυπο παρατηρήθηκε μόνο το 2012, είπε. Η Αίγυπτος, είπε ο παρουσιαστής, έχει πολύ πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση του "σταυρού" της Chevrolet. Μια από αυτές λέει ότι ο σχεδιαστής του λογοτύπου τον εμπνεύστηκε από το σχέδιο της ταπετσαρίας ενός ξενοδοχείου του Παρισιού. Μια άλλη εκδοχή λέει ότι ο συγγραφέας του λογότυπου δανείστηκε την ιδέα από μια αμερικανική εταιρεία άνθρακα. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ο σχεδιαστής προσπάθησε να κάνει ένα λογότυπο που θα μοιάζει με παπιγιόν.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου