Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ


Οριστικοποιείται σήμερα η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου.
Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έληξε στις 12 το μεσημέρι και η μόνη σύννομη με το καταστατικό υποψηφιότητα που κατετέθη ήταν αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος κατέθεσε κείμενο με 190 υπογραφές.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε την υποψηφιότητα του σε κείμενο που έφερε μόνο με τη δική του υπογραφή.
Οπως είχε από χθες αφήσει να διαφανεί, ο Χρήστος Παπουτσής ζητεί ουσιαστικά την «πολιτική» έγκριση της υποψηφιότητάς του από το Εθνικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού Γ. Ανωμερίτης έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί προς τα μέλη προκειμένου αυτά να εγκρίνουν τη δική του ή και άλλες υποψηφιότητες.
Ο κ. Ανωμερίτης είχε διακριτές συναντήσεις με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπουτσή προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην εμπλοκή, αλλά οι επαφές απέβησαν άκαρπες καθώς και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους.

Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚΛίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο υποψηφίους χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.
Πάγκαλος: Καλή δύναμη στον Βαγγέλη
Υπέρ της πιστής τήρησης του καταστατικού τάχθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος προσερχόμενος στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου ευχήθηκε καλή δύναμη στον Ευάγγελο Βενιζέλο «για το έργο που χθες δήλωσε ότι θέλει να αναλάβει, εκείνο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ».
Χθες, δηλώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό του νέου αρχηγού, ο Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρέτησε φορτισμένος από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης τα κομματικά στελέχη και τη βάση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τις μάχες από άλλα μετερίζια κάνοντας ειδική αναφορά στον ελληνισμό της διασποράς και στην περιφέρεια.
Εξαπέλυσε βολές εναντίον της ΝΔ και επέμεινε στην επιλογή του δημοψηφίσματος παραδεχόμενος ότι μετανιώνει που δεν κίνησε νωρίτερα τις σχετικές διαδικασίες.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του ζήτησε συγγνώμη για τα ιστορικά -όπως είπε- λάθη που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ και ευχαρίστησε τους πολίτες για τις θυσίες και την υπομονή τους. Τόνισε ότι στόχος του είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής, ζήτησε την επιστροφή στο κόμμα των διαγραφέντων, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚκαι κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην πυροβολούν τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ζήτησε την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα «αντιμνημονιακών» αποχρώσεων.

http://www.ethnos.gr
the-bloggerz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου