Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛΟΜΠΟΥΤΑΡΗ‏


Κύριε Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης, τι ζητάτε από την Ελλάδα; 
Γιατί θέλετε να ξαναδώσετε τουρκικά ονόματα στους δρόμους;
Δεν είσθε Έλληνας;

Ομολογώ ότι, πραγματικά, αποτελείτε φαινόμενο αναφορικά με τους συναδέλφους σας!!!...
Για τους άλλους δημάρχους λέμε διάφορα σχετικά με τη σωστή ή μη υπέρ των δημοτών διαχείριση των κοινών, για την άθλια κατάσταση του δήμου τους ή ακόμη για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος κλπ.
Αλλά η δική σας περίπτωση κύριε Μπουτάρη, κύριε Δήμαρχε, φοβούμαι πως χρήζει ψυχιατρικής ερμηνείας! Γιατί κάματε τέτοια πρόταση στο συμβούλιο του δήμου σας; Γιατί ζητάτε να πάρουν οι δρόμοι τις παλιές τουρκικές ονομασίες, τις οποίες είχαν πριν από την απελευθέρωση (Βαλκανικούς πολέμους 1912-13); Ελληνικά δεν μιλούν, Δήμαρχε, στη Θεσσαλονίκη; Στην Ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας δεν ανήκει η Θεσσαλονίκη;

Κύριε Μπουτάρη, γιατί τόση εθελοδουλεία; Η καταγωγή σας είναι Τουρκική; Μήπως ήταν πρόγονος δικός σας αυτός που έβαλε την πρώτη φορά τα τουρκικά ονόματα; Πού και πότε έχετε γεννηθεί, κύριε Δήμαρχε; Χρησιμοποιήσατε το ρήμα «να ξαναβάλουμε». Γιατί ξανά; Δεν γίνεται κατανοητή η προπαγάνδα σας! Διαβάστε παρακάτω να μάθετε:

Να μελετήσετε την Ιστορία, κύριε Μπουτάρη. Μπορεί τα Βαλκάνια να ήταν χωνευτήρι λαών και εθνών, μπορεί κάποια χρονική περίοδο (15ο-18ο αι.) η Οθωμανική αυτοκρατορία να είχε την εδαφική κυριότητα των Βαλκανίων και όχι μόνο, αλλά τίποτε παραπάνω δεν έκανε τότε. “Είχε την τάση να καταναλώνει αντί να παράγει και καταστέλλοντας κάθε παραγωγική προσπάθεια, κατάφερε να συνθλίψει όλους τους λαούς που κατέκτησε”, γράφει ο Έντουιν Α. Γκρόβνορ (National Geographic Society, Δεκέμβριος 1918).


Για την Ελλάδα, αντιθέτως, γράφει πως εκτείνεται στον ίδιο περίπου χώρο που καταλάμβαναν οι Ελληνικοί οικισμοί του 6ου αι. π.Χ. κι «αν εξαιρέσεις δε τις Ελληνικές αποικίες στη Γαλλία και τη νότια Ιταλία, η Ελλάδα του 500 π. Χ. και η Ελλάδα του 1918 συμπίπτουν» . 
Ο ίδιος συγγραφέας αναφέρει τα αμέτρητα κύματα εισβολέων που πέρασαν από τη χώρα (Γότθοι, Ενετοί, Λομβαρδοί, Γαλάτες, Γερμανοί, Οθωμανοί, Αλβανοί και Βλάχοι) μέχρι τη δραματική περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης (1821-1828), όπου κατάφεραν να γευτούν «το άρωμα της Ελευθερίας». Και συνεχίζοντας αναφέρει ακριβώς ότι «…Ο πολιτισμός τους διαπότισε τόσο έντονα την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ώστε από τον 7ο αιώνα μετονομάστηκε σε Ελληνική ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Μέχρι δε τις αρχές του 19ου αιώνα όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποκαλούνται Έλληνες. Η αθάνατη Ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να μιλιέται από τους απανταχού Έλληνες».

Τα ακούσατε, κύριε Δήμαρχε; Αυτά γράφτηκαν το 1918. Εσείς τώρα τι πάτε να κάμετε; Ξέρετε ποίοι ξαναβάζουν ή αλλάζουν έτσι τις παλιές ονομασίες; Εκείνοι που έρχονται και κατακτούν μία χώρα. Στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, δηλαδή, η αλλαγή των ονομασιών των τοπωνυμίων κλπ. στην Τουρκική ήταν από τις πρώτες ενέργειες των εποίκων Τούρκων, μετά την εισβολή του 1974. 

Απ’ όσα ξέρω, η Θεσσαλονίκη είναι Ελληνική! Μήπως εσείς ξέρετε κάτι άλλο; Μήπως έχετε περισσότερες πληροφορίες; Μήπως ετοιμάζεται εκ των έσω η προδοσία; Εξ άλλου σας ακούσαμε παλαιότερα να επιμένετε στη μετονομασία και μεγάλου δρόμου της συμπρωτεύουσας με το όνομα του Κεμάλ – Ατατούρκ.

Υποψιάζομαι, κύριε Δήμαρχε, ότι προωθείται εντόνως κι άλλος πόλεμος εναντίον μας! Πέρα από τον οικονομικό πόλεμο των δανειστών και των εχθρών του λαού πολιτικών, οι εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της Νέας Τάξης εχθρεύονται την Ελλάδα, πληγώνουν την πατρίδα με ένα ακήρυχτο βουβό πόλεμο και την αφελληνίζουν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος! Εσείς τι ρόλο παίζετε;

Διαθέτω ατράνταχτο επιχείρημα γι’ αυτό το σχέδιο κύριε Δήμαρχε: Ήταν σ’ ένα τριήμερο σεμινάριο του Προγράμματος Επιμόρφωσης Μουσουλμανοπάιδων (ΠΕΜ), που έγινε στην Ακαδημίας 57 την 9-11/2/2007. Με τα ίδια μου τ’ αυτιά άκουσα δασκάλα του Δημοτικού σε ορεινό χωριό της Ροδόπης να ομολογεί με έπαρση ότι, μετά από 10 χρόνια διδασκαλίας, επέβαλε τη μετονομασία του Ελληνικού χωριού «Κερασιά» στην Τουρκική «Μπισικλί».

«Φως φανάρι», όπως λένε, η ύπαρξη ενός οργανωμένου σχεδίου, ώστε εν καιρώ ειρήνης να ξεπουληθεί και ο Ελληνισμός από τους εγκάθετους που μας κυβερνούν και από τα ενεργούμενα αυτών. Να ρωτήσω με ποίους είσθε, κύριε Δήμαρχε;

http://www.staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου