Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Ο Γκρούεφσκι έκανε την ίδια τη χώρα πολιτικό κρατούμενο»

«Πριν ακόμη από τη δίκη  του Βέλια Ράμκοφσκι γνώριζα το αποτέλεσμα και το τίμημα της τιμωρίας», δήλωσε στον Τύπο στις 14:30 η αντιπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος- SDSM,  Άννα Πάβλοβα Ντάνεβα.


«Δυστυχώς, η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι στη χώρα αυτή δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαστική εξουσία.  Το κράτος των Σκοπίων κατά τον 21ο αιώνα με τον Γκρούεφσκι και το VMRO-DPMNE στην κυβέρνηση έγινε το ίδιο πολιτικός κρατούμενος. Μετά την καταδίκη του Λιούμπε Μποσκόφσκι με 7 χρόνια, το δικαστήριο επανήλθε με μια άλλη μέγιστη ποινή.

Η διπλή και πολύ επιλεκτική  δικαιοσύνη έχουν γίνει σήμα κατατεθέν στο δικαστικό σώμα, δήλωσε η Ντάνεβα, η οποία επεσήμανε ότι  με μέγιστες ποινές καταδικάζονται «όσοι μόνο και μόνο τολμούν να  επικρίνουν δημόσια των Γκρούεφσκι».

«Πιστεύουμε ότι η σημερινή ετυμηγορία στη δίκη του Βέλια Ράμκοφσκι, ιδιοκτήτη της τηλεόρασης  A1,  την καταδίκη του ίδιου και της οικογένειάς του είναι το χειρότερο το οποίο θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα, εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του Επιτρόπου της ΕΕ,  Στέφαν Φούλε.

» Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς. Ο Γκρούεφσκι επιχειρεί βάναυσα να στείλει ένα απειλητικό μήνυμα προς όλους τους πολιτικά σκεπτόμενους ανθρώπους. Αυτό δηλώνεται και εμφαίνεται και σε σχετικές διεθνές οργανώσεις οι οποίες συμπεραίνουν ότι  στα Σκόπια απειλείται η δημοκρατία και τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες», είπε η αντιπρόεδρος των σοσιαλιστών.
 
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου