Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Με τη συμμετοχή 200 αθλητών το 1ο διεθνές τουρνουά Τζούντο Εορδαίας


Το 1ο διεθνές τουρνουά Τζούντο Εορδαίας φιλοξένησε το Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαϊδας το Σάββατο 17 Μαρτίου,


στο πλαίσιο της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποίησαν οι αθλητικοί σύλλογοι Άτλας, Πολυνείκης και Νικηφόρος Πτολεμαϊδας σε συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία Τζούντο και το Δήμο Εορδαίας για τις κατηγορίες Juniors A-B, Παίδων-Κορασίδων Α-Β, Εφήβων-Νεανίδων Βʼ, Ανδρών-Γυναικών (άνω των 17 ετών).



Στο τουρνουά συμμετείχαν 200 αθλητές από 35 συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, FYROM, Γεωργία, Αρμενία, Ρωσία), ενώ η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου συνέβαλε στην επιτυχία της διοργάνωσης, όπου το «παρών» έδωσαν πρωταθλητές των πανελληνίων και διεθνών αγώνων, όπως ο Γιώργος Κάϊσεβ, ο Βλαδίμηρος Λαζαρίδης, ο Ιβάνε Γκομαρτέλι, ο Χαράλαμπος Κεχαϊδης και ο Δημήτριος Πουταχίδης.



«Παρόλο που το τζούντο στην περιοχή ξεκίνησε πριν από 10-15 χρόνια, η διοργάνωση ενός τουρνουά γίνεται για πρώτη φορά στην Εορδαία» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Τεχνών Μεραμπί Ηλιάδης και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αμυνταίου.


«Στόχος μας είναι ως δήμος να αναδείξουμε το άθλημα στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που δείχνουν ενδιαφέρον για το τζούντο» τόνισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Εορδαίας Γιάννης Ασπράγκαθος.


Να σημειωθεί ότι στην περιοχή γίνεται πολύ καλή δουλειά μέσα από τους τοπικούς συλλόγους, όπου αθλητές και προπονητές καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για την προβολή του αθλήματος.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου