Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Bosch: Πετάξτε την Ελλάδα εκτός ΕΕ!


Όλο και πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη για την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τελευταίος.
 στη λίστα είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές γερμανικές εταιρείες παγκοσμίως και σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, ο οποίος είπε «η Ελλάδα να πεταχτεί έξω από την ΕΕ γιατί είναι ένα ασήκωτο βάρος».

«Αυτό το κράτος με τους συνταξιούχους- φαντάσματα και τους πλούσιους που δεν πληρώνουν φόρους, ένα κράτος χωρίς μία λειτουργική διαχείριση, δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο επικεφαλής της Bosch, Franz Fehrenbach στο περιοδικό Manager Magazin, σύμφωνα με μία προδημοσίευση της συνέντευξης που μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Fehrenbach είναι ο τελευταίος σε μία σειρά Γερμανών μεγαλοεπιχειρηματιών που επιτίθεται στη χώρα μας για το ρόλο της στην Ευρώπη αλλά και το ενδεχόμενο να λάβει ένα 2ο πακέτο στήριξης.

Σε δημοσκόπηση μάλιστα που φιλοξενεί το περιοδικό Manager, το 57%,  300 και περισσότερων ερωτηθέντων επιχειρηματιών, τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή.

Γενικότερα στη Γερμανία υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης πως οι Έλληνες πολιτικοί είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχονται σε αντάλλαγμα με ένα νέο δάνειο, που σκοπεύει να εμποδίσει μία άτακτη χρεοκοπία της χώρας τον Μάρτιο.

Ο Fehrenbach περιγράφει την Ελλάδα ως μία «ρημαγμένη χώρα, που είναι ένα ανυπόφορο βάρος για την ευρωπαϊκή κοινότητα που βασίζεται στην αλληλεγγύη».

«Πρέπει να της παρέχουμε δομική βοήθεια ώστε να προετοιμάζεται για τη δραχμή. Μετά την αναμενόμενη υποτίμηση, η Ελλάδα ίσως αρχίσει να είναι ανταγωνιστική και πάλι» πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της Bosch, τα προϊοντα της οποίας πλημμύρισαν την ελληνική αγορά από την ένταξη μας στο ευρώ και έπειτα, υπογραμμίζει ακόμα ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα ενθαρρύνει άλλες χώρες με μεγάλα ελλείμματα να συμμορφωθούν.
eleftheriskepsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου