Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Επτά συλλήψεις για νοθεία καυσίμων


Στον  Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες που εντοπίστηκαν την Τετάρτη  σε πρατήριο της  ΠΕΟ Θεσσαλονίκης - Καβάλας που νόθευε βενζίνη με ορυκτέλαιο....
 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών,  ύστερα από  έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπόγειας παράνομης δεξαμενής χωρητικότητας 50.000 λίτρων που περιείχε ορυκτέλαια και η οποία ήταν συνδεδεμένη με παλιά αντλία καυσίμου δια της οποίας διοχετευόταν το ορυκτέλαιο στα ρεζερβουάρ των φορτηγών .
Κατά την ώρα του ελέγχου κατελήφθη τούρκικο φορτηγό να έχει εφοδιασθεί με το παραπάνω μίγμα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της λαθρεμπορίας .
Επίσης από την έρευνα και τις ληφθείσες καταθέσεις διαπιστώθηκε ότι η παράνομη διάθεση ορυκτελαίου ως καύσιμη ύλη ξεκινούσε από ενάρξεως λειτουργίας του πρατηρίου (11-9-2009) έως 22/2/2012 κατά παράβαση των περί λαθρεμπορίας διατάξεων ποσότητας 1007.000 λίτρων με διαφυγόντες φόρους (ΕΦΚ και ΦΠΑ ) 700.000 ευρώ περίπου.
Η νόμιμη εκπρόσωπος του πρατηρίου δεν ανευρέθη και αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του πρατηρίου, η λογίστρια, τρείς πακιστανοί υπάλληλοι εκ των οποίων οι δυο χωρίς άδεια παραμονής  ένας Ελληνας υπάλληλος καθώς και ο τούρκος οδηγός του φορτηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου