Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

«Νομιμοποίηση» της εξαθλίωσης

Βάναυση πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα συνιστά η πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη για το «δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους Ελληνες», που εξαντλείται στο εξής προκλητικό μέτρο: επίδομα 400 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια και μάλιστα με τη μορφή άτοκου δανείου(!), σε 500.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στα οποία το κύριο εισόδημα προέρχεται από μέλος του που είναι κάτω των 60 ετών. 



Ούτε λίγο ούτε πολύ, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ αξιώνει από λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εισόδημα ή που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι ή που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία, να ζήσουν με 400 ευρώ το μήνα και να 'ναι και ευχαριστημένοι αλλά να 'ναι και δανεικά! Δηλαδή να τα ξαναγυρίσουν πίσω. Τόσο «κοστολογεί» ένα ανθρώπινο και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για μια οικογένεια. 


Ετσι αντιλαμβάνονται το «δίχτυ προστασίας», τόσο τρύπιο ώστε όσοι «πιάνονται» από αυτό, να γλιστράνε πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Φυσικά δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από ένα κόμμα που δημιουργήθηκε ακριβώς για να εκφράζει «αυθεντικά» τα συμφέροντα των πιο επιθετικών μερίδων της πλουτοκρατίας και αυτό ακριβώς κάνει με όλες τις δυνάμεις του. 


Προτάσεις όπως οι παραπάνω, επιδιώκουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων και να αποκρύψουν την εχθρική πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, που υπάρχει μόνο για να μάχεται υπέρ της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτό ήταν και το βασικό περιεχόμενο της πρότασης που παρουσίασε προχθές, αλλά συμπεριέλαβε και την παραπάνω πρόταση, ως άλλοθι για την ενεργό συμμετοχή του στη νέα σφαγή του λαού.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου