Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πήραν πίσω τις παραιτήσεις οι Μουζακίτης- Πεπόνης

Οι δύο εισαγγελείς, Σπ. Μουζακίτης και Γρ. Πεπόνης, οι οποίοι προσήλθαν σήμερα για δεύτερη ημέρα..

στον Άρειο Πάγο και το γραφείο του εποπτεύοντα οικονομικού εισαγγελέα Νικόλα Παντελή, δεν έκαναν αναφορές τελικά σε συγκεκριμένα ονόματα μεγαλοοφειλετών, φοροφυγάδων ή άλλων υποθέσεων, τις οποίες εξετάσαν, αλλά σύμφωνα με νέες πληροφορίες περιορίστηκαν σε γενικές κρίσεις.
Η υπόθεση εντέλει εκτονώθηκε και οι δύο εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν θα παραιτηθούν.



Η βασική τους ένσταση αφορά στη ρύθμιση Βενιζέλου που έφθασε στα γραφεία τους στο ΣΔΟΕ την περασμένη Τρίτη, αργά το απόγευμα και την οποία θεωρούν ως απαρχή της απαξίωσης της δουλειάς τους και των διαδικασιών της έρευνας.


Η ρύθμιση αυτή, που είχε ως άμεση συνέπεια την κατάργησή τους, αφού ανέθετε την αρμοδιότητα του οικονομικού εισαγγελέα σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λειτούργησε ως πυροκροτητής στις εξελίξεις, όπως αναφέρθηκε, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς την εξέλαβαν ως προσπάθεια απαξίωσής τους και παρεμπόδισής του έργου τους.


Παράλληλα οι δύο εισαγγελείς μίλησαν και για άρνηση κρατικών υπηρεσιών να τους παράσχουν στοιχεία για την έρευνα συγκεκριμένων υποθέσεων, ενώ φάνηκαν πρόθυμοι να αποκαλύψουν ονόματα και διευθύνσεις.


Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες κατά τη διάρκεια της δίωρης άτυπης ενημέρωσης που παρείχαν στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν πει τα ονόματα, ενώ ο κ. Πεπόνης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Μακάρι να μας ζητήσουν ονόματα».

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, βγήκαν σήμερα Παρασκευή χαμογελαστοί από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παντελή όπου είχαν πάει για να δώσουν προφορικές εξηγήσεις. Είπαν μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι παραμένουν στις θέσεις τους.


Άραγε να είπαν ονόματα; Απάντησαν στα τρία καυτά ερωτήματα; Δηλαδή:

1) Ποιά είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς,

2) Σε ποιές από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και

3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".


Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι το υπόμνημα που θα καταθέσουν όπου θα πρέπει να εξηγούν τα πάντα. Και γιατί παραιτήθηκαν και γιατί ανακάλεσαν την παραίτησή τους.



epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου