Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Με σύνταξη 600 ευρώ πως θα πληρώσω το χαράτσι των 400 ευρώ;» Βίντεο

- Απλοί πολίτες επικροτούν την κίνηση της ΓΕΝΟΠ να κόψει το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας
- Γυναίκα έφυγε από το Μενίδι και έφτασε έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθεί
- «Τους βάλαμε ένα σταυρό για να μας…»
- 68χρονη καλείται να πληρώσει 488 ευρώ χαράτσι, ενώ η σύνταξή της είναι 545 ευρώ!
- Οργισμένες μαρτυρίες στην κάμερα


Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για χιλιάδες πολίτες, που πια δεν αντέχουν να πληρώνουν φόρους και χαράτσια χωρίς αντίκρισμα, την ώρα που όσοι πραγματικά ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας και της οικονομίας, δε δίνουν δεκάρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Η κίνηση των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να κόψουν για τέσσερις ώρες το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας, γιατί η ίδια η κυβέρνηση χρωστάει λογαριασμούς ύψους 3.800.000 ευρώ, ενώ συνολικά το κράτος χρωστάει 141 εκατομμύρια, βρήκε τον απλό κόσμο να επικροτεί την ενέργεια.
Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις δυο γυναικών, που «φώναξαν» την αγανάκτησή τους μέσα από την κάμερα του NewsIt.
Η κα Μιχαηλίδου, μόλις είδε στα ρεπορτάζ των πρωινών εκπομπών την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησε από το Μενίδι όπου μένει και έφτασε στο σημείο, για να πει και το δικό της παράπονο.
Ο λογαριασμός της ΔΕΗ που καλείται να πληρώσει για να μην της κόψουν το ρεύμα είναι 90 ευρώ και το χαράτσι 416€. Ο σύζυγος της παίρνει σύνταξη 600 ευρώ το δίμηνο, ο αδερφός της είναι ανάπηρος, ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια της δεν έχουν καν δουλειά!
«Είναι τρελοί! Έχουν τις πισίνες τους, τις βίλες τους, τους μισθούς τους, τις γυναίκες τους να γυρνάνε σαν βασίλισσες, κι εμείς τους βάλαμε ένα σταυρό για να μας…», λέει θυμωμένα.
Την ίδια στιγμή σχεδόν, η 68χρονη κα Παρασκευή που έτυχε να περνά έξω από το υπουργείο Υγείας φώναζε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους για την κίνηση τους να κόψουν το ρεύμα. Είναι συνταξιούχος και κάθε μήνα πρέπει να ζει με (τα κουτσουρεμένα μετά τα μέτρα) 545 ευρώ. Και από αυτά, πρέπει να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ που είναι 488 ευρώ.
Γι’ αυτό και αναγκάζεται τώρα, να πηγαίνει να καθαρίζει σπίτια για να βγάλει μερικά ευρώ παραπάνω ώστε να μπορέσει να ζήσει. «Πάω να κάνω ένα μεροκάματο, να βγάλω 20 ευρώ για να ζήσω. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Να κλέβεις είναι ντροπή, όπως κλέβουν οι αλήτες!».



Όσο κι αν φωνάζουν, όμως, φαίνεται πως δύσκολα θα βρουν το δίκιο τους. Όπως δεν το βρήκε και 90χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, που δήλωσε αδυναμία καταβολής του τέλους ακινήτων (1.104 ευρώ), αλλά το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτησή της.


Πρόκειται για μια 90χρονη που παίρνει σύνταξη 900 ευρώ και πληρώνει 500 ευρώ σε μια γυναίκα για να τη φροντίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου