Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αναπληρωτές: οι σύγχρονοι σκλάβοι στην εκπαίδευση

Το πιο μαύρο κομμάτι εργασίας στην εκπαίδευση, το πιο ανασφαλές και ελαστικά εργαζόμενο, οι αναπληρωτές, οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και οι Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου συνεχίζουν να είναι οι πιο ευάλωτοι εργαζόμενοι που βιώνουν τις βάρβαρες περικοπές που επιβάλει για όλο το δημόσιο , το ΜΝΗΜΟΝΙΟ,  το ΔΝΤ και η ΤΡΟΪΚΑ και εφαρμόζει πλέον η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ .Δύο μήνες και πλέον  μετά  την έναρξη των σχολείων και υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.

Ζουν με δανεικά, ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και πολλές φορές δεν έχουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Η κυβέρνηση ακολουθώντας την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών δεν  πληρώνει τους συναδέλφους αναπληρωτές και ας εργάζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Μάλιστα για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της πληρωμής «έναντι». Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί το υπουργείο παιδείας να αποφύγει  την προσφυγή των συναδέλφων σε επίσχεση εργασίας όπως πέρσι με τα γνωστά αποτελέσματα  της  άμεσης πληρωμής όλων.

Τρίτο κρούσμα της ανάλγητης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας είναι κατάταξη όλων των συναδέλφων αναπληρωτών στο Μ.Κ. 18 του παλιού μισθολογίου χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμιά προϋπηρεσία, κάτι που προμηνύει και την κατάταξή τους και στο νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο σε ανάλογο μισθολογικό κλιμάκιο και βαθμό, δηλαδή στο Βαθμό ΣΤ και στο κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο. Δηλαδή 640 € περίπου.

Η συγκυβέρνηση των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ, ο κρατικός γραφειοκρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός,  το μόνο που έκανε για αυτό το ζήτημα ήταν να βγάλει μια ανακοίνωση γενικής  καταγγελίας,   να ρίξει την ευθύνη της μη πληρωμής στη “γραφειοκρατία” της διοίκησης,  επαναλαμβάνοντας  για άλλη μια φορά το γνωστό μοτίβο ότι για όλα φταίει η διοικητική αρρυθμία και όχι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου. Έδειξε για μια ακόμη φορά πως εκείνο που την ενδιαφέρει είναι  να δώσει συγχωροχάρτι στην πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, πια.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει άμεσα στάση εργασίας για όλα αυτά τα ζητήματα και να καλέσει σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας τα αυτονόητα για όλους και όλες τους συναδέλφους αναπληρωτές: ίσα δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την απόσυρση  της εγκυκλίου που δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την  προϋπηρεσία.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να οργανώσει άμεσα επίσχεση εργασίας  για την αποτελεσματική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των  απλήρωτων συναδέλφων και συναδελφισσών.

Διεκδικούμε:

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και του ωρομίσθιου

Κατάργηση της ωρομισθίας, του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και του αναπληρωτή ΕΣΠΑ.

 Όχι στην ελαστική εργασία και στην άρση της μονιμότητας. Κάλυψη όλων των αναγκών, πραγματικών και λειτουργικών, με νέες οργανικές θέσεις και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

 Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μαζικοί διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου.
Δήλωση
των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Καλούση Ακρίτα 6974750410
Παπασπύρου Νίκου 6975308409
paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου